promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 8. travnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Što su pokazala istraživanja o ulju jetre bakalara i njegov utjecaj na razvoj djeteta

Uzimanje ulja jetre bakalara tijekom trudnoće i laktacije povećava IQ djeteta do četvrte godine života za 4,1 bod

U jednom znanstvenom istraživanju provedena je nasumična studija na 590 trudnica koje su uzimale 10 ml ulja jetre bakalara dnevno odnosno 10 ml kukuruznog ulja od 18. tjedna trudnoće do tri mjeseca nakon rođenja djeteta. Rezultati su pokazali da su djeca u skupini koja je uzimala ulje jetre bakalara ostvarila 4,1 bod više u kompozitnom rezultatu mentalnog procesiranja u usporedbi s djecom koja su dobivala kukuruzno ulje. Studija je zaključila da majčino uzimanje ulja jetre bakalara tijekom trudnoće i laktacije pospješuje razvoj djeteta.

Značajno smanjen rizik od razvijanja dijabetesa tipa 1 u djetinjstvu

U Norveškoj je provedeno perspektivno istraživanje na 801 ispitaniku koji su imali dijagnosticiran dijabetes tip 1. Majkama je podijeljen upitnik od 4 stranice o uporabi ulja jetre bakalara i vitamina D, kao i o ostalim relevantnim čimbenicima poput obrazovanja, dojenja, dobi u kojoj je majka rodila itd. Rezultati su pokazali da je uzimanje ulja jetre bakalara tijekom prve godine života bilo povezano sa značajno smanjenim rizikom od razvijanja dijabetesa tipa 1 u djetinjstvu.

Möller’s Omega-3 masne kiseline iz ulja jetre bakalara

Ulje jetre bakalara prirodni je izvor omega-3 masnih kiselina i bogat izvor nekoliko vitamina te esencijalnih omega-3 masnih kiselina DHA i EPA. Proizvod  Omega-3 masne kiseline iz ulja jetre bakalara Möller’s dolazi u tekućem obliku i predstavlja najviše standarde u tom području.

PROMO
Möller's Omega-3 ulje jetre bakalara imunitet prehrana zdravlje

Möller’s Omega-3: ostanite zdravi, ojačajte imunitet

Odgovarajući unos omega-3 izuzetno je važan za naše zdravlje, a današnja prehrana rijetko zadovoljava potrebe. Stoga razmislite o nadoknadi

SAZNAJTE VIŠE

Svi proizvodi Möller’s ispunjavaju najviše standarde čistoće i kvalitete, koji nadmašuju zahtjeve utvrđene odredbama europskog zakonodavstva (Europske farmakopeje), kao i međunarodnog zakonodavstva (Global Organization for EPA and DHA Omega-3-GOED).

Möller’s proizvode potražite u svim boljim ljekarnama.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button