promo signPROMO ČLANAK

Nutricionizam - 26. ožujka 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Ulje jetre bakalara: dragocjen izvor omega-3 masnih kiselina

Dodatak prehrani Omega 3 masne kiseline iz ulja jetre bakalara Möller's dolazi u tekućem obliku i predstavlja najviše standarde u tom području

ulja jetre bakalara Möller's omega 3 masne kiseline dodatak prehrani

Nekoliko je razloga za uzimanje ulja jetre bakalara, a mi ćemo u ovom članku izdvojiti neke od najvažnijih.

Ulje jetre bakalara prirodni je izvor omega-3 masnih kiselina i bogat izvor nekoliko vitamina te esencijalnih omega-3 masnih kiselina DHA i EPA. Ovaj vrijedan nutrijent pridonosi dobrom funkcioniranju imunosnog sustava: manje prehlada u zimsko vrijeme, manje infekcija, osobito infekcija dišnih putova. Vitamin D pomaže pri normalnoj apsorpciji i iskorištavanju kalcija i fosfora u tijelu, održavanju zdravlja koštanog sustava te urednog stanja zuba.

Blagotvorno djelovanje na zdravlje djece i odraslih

Ulje ima blagotvorno djelovanje na djecu s kognitivnim poremećajima, kao i na poteškoće vezane uz ADHD: manjak pozornosti, hiperaktivnost i impulzivno ponašanje, a održava i normalan rad mozga, povećava IQ, memoriju, koncentraciju i sposobnost učenja. Ujedno, ulje jetre bakalara smanjuje rizik od razvijanja dijabetesa tipa 1 u djece.

Kao jedinstvena hranjiva tvar u mrežnici oka DHA pridonosi normalnom razvoju vida novorođenčadi i male djece, a poslije i održavanju zdravog vida odraslih i starijih ljudi. Masne kiseline DHA i EPA imaju pozitivan utjecaj na normalan rad srca, reguliraju razine kolesterola i triglicerida. Vitamin E igra važnu ulogu kod zaštite stanica od oksidativnog stresa. Ulje pomaže i radu crijevnog trakta, a važan je saveznik i kod gubitka težine/pretilosti tako što pridonosi smanjenju masnog tkiva, ublažava bol nakon obroka te povećava mišićnu masu.

ulja jetre bakalara Möller's omega 3 masne kiseline dodatak prehrani2

Najviši standardi čistoće i kvalitete

Dodatak prehrani Omega 3 masne kiseline iz ulja jetre bakalara Möller’s dolazi u tekućem obliku i predstavlja najviše standarde u tom području. Svi proizvodi Möller’s ispunjavaju najviše zahtjeve u pogledu čistoće i kvalitete koji nadmašuju čak i zahtjeve utvrđene odredbama europskog zakonodavstva (Europske farmakopeje), kao i međunarodnog zakonodavstva (Global Organization for EPA and DHA Omega-3-GOED).

Proizvodi Möller’s označeni su plavom ekološkom oznakom Vijeća za očuvanje mora (Marine Stewardship Council – MSC) kojom se jamči održivost i sljedivost. Ova je etiketa dokaz da se divlji bakalar (norveški: skrei) dobiva iz ulova divlje ribe, koji odobrava neovisno certifikacijsko tijelo u skladu sa znanstveno utemeljenim standardom Vijeća za održivo ribarstvo.

Ulje jetre bakalara Möller’s ujedno je i višestruki dobitnik nagrade za izvanredan okus „Superior Taste Award“. Proizvod je dostupan u svim boljim ljekarnama.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button