promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 15. listopada 2020.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Snaga dolazi iznutra: Aktiviraj svoju energiju i imunitet

Održavanje snažnog i zdravog imunosnog sustava važno je uvijek, no u situaciji u kojoj se nalazimo apsolutni je imperativ

energija i imunitet Linex® Complex

Imunitet je prirodni mehanizam našeg tijela zadužen da se nosi s različitim ugrozama – upalama te bakterijskim i virusnim infekcijama. Najučinkovitija mjera zaštite od ugroze korona virusa je da jednostavno izbjegavate zatvorene javne prostore, perete ruke, dezinficirate površine koje često dodirujete i tako izbjegnete zarazu. Ipak, oni koji se zaraze, bolje če se nositi s bolesti ako imaju jak imunitet.

Probiotici i enzimi – prijatelji zdrave probave

No, kako znati u kakvom je stanju naš imunosni sustav? Postoji nekoliko znakova prema kojima je moguće prepoznati je li naš imunitet slab ili snažan.

Obratite pažnju na sljedeće znakove oslabljenog imuniteta

1. Stalno smo pod stresom

Emocionalni stres ima velik utjecaj na imunosni sustav. Vjerojatno vam se u životu dogodilo da ste se razboljeli nakon posebno intenzivnog perioda na poslu, prekida ili teške situacije u obitelji. Razlog leži u tome što stres utječe na broj limfocita, bijelih krvnih zrnaca koje tijelu pomažu da se bore s infekcijama. Što više stresa doživljavamo, podložniji smo napadima virusa.

2. Stalno smo umorni

Ubrzan životni stil i malo vremena odvojeno za odmor, sasvim jasno, rezultiraju osjećajem umora i iscrpljenosti. No, ako se konstantno osjećamo umorno, čak i kada smo dovoljno spavali, možda imamo problema s imunitetom. Kada je imunosni sustav napregnut, pada razina energije cijelog tijela.

3. Vodimo tešku bitku sa želučanim problemima

Slično kao i s prehladama, znak oslabljenog imuniteta mogu biti i učestali želučani i crijevni problemi; zatvor, nadutost i proljev. Znanost kaže da se 70% zaštitnog mehanizma našeg tijela nalazi u želučanom sustavu kojeg nastanjuju bakterije i drugi korisni mikroorganizmi zaduženi za obranu od patogena, tako da bi želučani problemi mogli biti snažna sugestija da imamo problem s imunitetom.

4. Ranice i ogrebotine nikako ne zarastaju

Naša koža ima prirodne mehanizme zacjeljivanja u slučaju oštećenja, a uspješnost tih mehanizama povezana je sa zdravim imunosnim sustavom. Ako primijetite da sitne ranice, ogrebotine ili opekotine koje skupimo u svakodnevnom životu nikako ne uspijevaju zarasti do kraja, možda bi trebali razmisliti o osnaživanju imuniteta.

PROMO
Linex Complex mikronutrijenti

Autoritet za imunitet: Kako nas mikronutrijenti čuvaju od bolesti

Mikronutrijenti mogu pridonijeti očuvanju imuniteta i borbi s bolestima. Možemo ih unijeti prehranom, no postoje i suplementi koji mogu...

SAZNAJTE VIŠE

Kako si pomoći?

Postoji niz načina kako pomoći svom imunosnom sustavu. Možemo se kvalitetnije hraniti, odvojiti više vremena za san ili početi vježbati, ali pomoći mogu i dodaci prehrani namijenjeni osnaživanju imuniteta. Na primjer, Linex® Complex je dodatak prehrani koji sadrži žive laktobacile koji osnažuju crijevnu mikrobiotu te kombinaciju vitamina i minerala koji pomažu normalnu funkciju imunosnog sustava, štite stanice od oksidativnog stresa, smanjuju umor i iscrpljenost te pomažu metabolizmu u stvaranju energije.

Više informacija možete pronaći na linku:

https://www.hr.linex-probio.com/products/linex-complex/

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button