promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 29. studenoga 2023.
AUTOR ČLANKA - ADIVA

Magnezij u obliku malata: pomoć kod nedostatne prehrane, umora i manjka energije

Magnezij Malat 400 namijenjen je osobama koje osjećaju umor i iscrpljenost, nedostatak energije, fizički aktivnim osobama, pojedincima za zdravlje mišića i živčanog sustava. Dodatak vitamina B6 i D3 pomaže pri boljoj apsorpciji

magnezij malat 400

Magnezij je četvrti najzastupljeniji mineral u ljudskom organizmu. Igra važnu fiziološku ulogu u održavanju normalne živčane i mišićne funkcije, normalnog metabolizma stvaranja energije, normalne sinteze bjelančevina i mnogim drugima.

Kada trebamo više magnezija?

Povećane potrebe za magnezijem očituju se u slučajevima nedostatne ili jednolične prehrane, kod reducirane apsorpcije (crijevne bolesti), proljeva ili povraćanja, pojačanog gubitka kroz prekomjerno znojenje, u slučajevima dugoročnog stresa, kod sportaša i rekreativaca, trudnica i dojilja.

Što osigurava magnezij u obliku malata?

Magnezij malat je organska topljiva sol magnezija i jabučne (malične) kiseline. Slabe veze između molekula magnezija i jabučne kiseline lako se prekidaju što jamči bolju topljivost i apsorpciju ovakvog oblika magnezija u organizmu, odnosno njegovu visoku bioraspoloživost.

Magnezijev malat ima i manji laksativni učinak od drugih soli magnezija radi njegovog blažeg djelovanja na organizam.

Osim magnezija, ovaj oblik donosi i dobrobiti jabučne kiseline. Ona je nutrijent koji pridonosi proizvodnji energije pretvaranjem hrane u ATP (adenozin trifosfat) – molekulu koja ima ključnu ulogu u prijenosu energije unutar naših stanica.

Magnezij Malat 400

Sve u svemu magnezij u obliku malata jamči vrlo visoku bioraspoloživost, dobru disoluciju u želucu i crijevnom sustavu, blaže djelovanje na organizam i time manji laksativni učinak. Vitamini B6 i D3 u sastavu pomažu pri boljoj apsorpciji.

Pakiranje Magnezij Malata 400 sadrži 20 vrećica po 3,4 g praška sa sladilom, okusa limuna i naranče. Odrasli i djeca iznad 14 godina uzimaju 1 vrećicu na dan.

Više informacija o proizvodu saznajte na ovom linku.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane te zdravog načina života.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button