promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 30. studenoga 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Kurkuma MAX kapsule: maksimalni učinak iz prirode za vaše zdravlje

Otkrijte inovativni Sensapharm dodatak prehrani koji ima višestruko pozitivno djelovanje na organizam i zdravlje

Kurkuma MAX kapsule

U zemljama Dalekog Istoka kurkuma tradicionalno ima široku primjenu u prehrani, kozmetici te ayurvedskoj, kineskoj i tibetanskoj medicini. Kao začin i kao lijek koristi se podanak kurkume (Curcuma longae rhizome). Kurkuma ima antiseptičko, antibakterijsko i protuupalno djelovanje u organizmu te je snažan antioksidans.

Kurkumin – moćni aktivni sastojak

Glavni aktivni sastojak kurkume je kurkumin, a ima povoljan utjecaj kod čišćenja organizma od toksina te kod sprječavanja tromboze i krvnih ugrušaka. Djeluje na kožna oboljenja, a osobito povoljan učinak pokazao se kod ekcema i psorijaze. Sudjeluje u procesu obnove moždanih stanica i zaštite tkiva od oštećenja te smiruje upalu kod upale očne ovojnice. Izuzetno je dobar kod rješavanja problema loše probave, nadutosti i vjetrova, a pomaže i u prevenciji gastritisa. Smanjuje menstrualne grčeve, ublažuje tegobe PMS-a i prevenira nastanak vaginalnih infekcija.

Pomoć kod terapije raka

Kurkumin modulira rast stanica tumora i selektivno ubija tumorske stanice. Kod raka dojke inhibira rast i proliferaciju stanica raka dojke tako što smanjuje EGFR (obitelj receptora tirozin kinaza koji je povezan s proliferacijom, adhezijom, migracijom i diferencijacijom stanica raka). U slučaju raka pluća smanjuje ekspresiju NF-κβ, faktora koji je zaslužan za upalni proces i progresiju same bolesti. Kod kronične mijeloidne leukemije primijećeno je bolje djelovanje kombinacije imatiniba (klasična terapija liječenja raka) s kurkuminom u odnosu na sam imatinib, a sve više istraživanja pokazuje da se klasična terapija raka u kombinaciji s kurkuminom pokazala kao učinkovitija u odnosu na samu klasičnu terapiju.

Povoljno djelovanje na zglobove

Kurkumin ima povoljno djelovanje na zglobove te kod osteoartritisa smanjuje bol i upalu u zglobovima na sličan način kao što to čini ibuprofen. Kurkumin se pokazao efektivnim i kod ublažavanja progresije multiple skleroze. Ima značajan neuroprotektivan učinak kod MS zbog svog antioksidativnog, protuupalnog, antiproliferacijskog i antidiferencijacijskog djelovanja kroz interakciju s raznim transkripcijskim faktorima, enzimima, faktorima rasta i receptorima.

Sensapharm Kurkuma MAX kapsule s crnim paprom i vitaminom D3

Kurkumin u kombinaciji s crnim paprom pokazuje puno jači učinak u organizmu jer upravo crni papar dokazano povećava brzinu apsorpcije. Aktivne tvari se nalaze u obliku miceliziranog kompleksa koji donosi najviše dobrobiti za naš organizam. Za optimalnu apsorpciju svih hranjivih tvari kurkume, micelizirani kompleksi otopljeni su u maslinovom ulju čime je značajno povećana bioraspoloživost kurkumina u odnosu na suhi ekstrakt.

Više informacija o proizvodu i djelovanju kurkumina na naše zdravlje potražite na Sensapharm web stranici.

Zalinkane riječi vode na https://sensapharm.hr/proizvod/kurkuma-max-kapsule/

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button