promo signPROMO ČLANAK

Koža, kosa i nokti - 14. svibnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Pet regionalno uspješnih muškaraca otkriva tajnu zdrave kose bez prhuti

Dercos linija šampona protiv prhuti izbor je petorice poznatih muškaraca iz naše regije koji vode brigu o njezi kose i zdravom vlasištu. Pročitajte o njihovim iskustvima!

prhut Dercos sampon protiv prhuti

Potražite Vichy Dercos Dandruff šampone uz 20% popusta u svim ADIVA ljekarnama od 15. do 31.5 2021.

Dercos linija šampona protiv prhuti sastoji se od 4 proizvoda: Dercos šampona protiv prhuti za normalnu ili masnu kosu, Dercos šampona protiv prhuti za suhu kosu, Dercos šampona protiv prhuti za osjetljivo vlasište bez sulfata i Dercos šampona protiv prhuti Anti dandruff K.

Nova tehnologija mikrobioma sa selenom DS u šamponima Dercos ispitana je u sasvim novim uvjetima. Naime, koristile su ih osobe s tvrdokornom prhuti i jakim svrbežom – u urbanoj sredini, pod utjecajem stresa i umora, čimbenika koji potiču pojavu i pogoršanje stanja prhuti. Nove su formule znanstveno dokazane i omogućuju značajno smanjenje mikroorganizama odgovornih za nastanak prhuti, povećanje markera ključnih za zdravo vlasište te očuvanje bakterijske različitosti, odnosno poštivanje ravnoteže mikrobioma potrebne za zdravu barijeru kože.

Dercos je uspio okupiti pet uspješnih regionalnih profesionalaca koji brinu o svojoj kosi. Povezuje ih želja za postizanjem vrhunskih rezultata unatoč svakodnevnom stresu, umoru te izloženosti štetnim vanjskim faktorima. Uz pomoć Dercos proizvoda ovi su muškarci uspjeli sačuvati sjajnu kosu bez prhuti te se pobrinuti za zdravlje svojeg vlasišta.

Prhut nestaje, a kosa izgleda zdravije i sjajnije

Prhut je stanje koje se očituje pretjeranim ljuštenjem stanica kože s vlasišta. Postoje dva tipa: suha prhut s malim, bijelim ljuskicama koje padaju na ramena i masna prhut s većim i debljim, žućkastim ljuskicama koje se drže za kosu i vlasište. Prhut nastaje uslijed poremećaja ravnoteže mikrobioma vlasišta, na koje utječu faktori poput gljivica i bakterija, ali i zagađenje okoline, stres, umor, isušivanje vlasišta sušilom te boravak u prostorijama s vrlo suhim i vrućim zrakom te pretjerano korištenje agresivnih proizvoda za njegu kose.

Dercos šamponi protiv prhuti testirani su pod dermatološkim nadzorom i imaju anti-recidivno djelovanje do 6 tjedana. Izrazito su učinkoviti već nakon prvog nanošenja te uklanjaju i do 100% vidljive prhuti. Njihova se otpornost očituje posebno kod osoba koje su izložene stresu, umoru i urbanom okruženju pa su stoga i prva preporuka dermatologa u borbi protiv prhuti!

prhut Dercos sampon protiv prhuti

Ovi se uspješni muškarci lako rješavaju prhuti zahvaljujući Dercos proizvodima

Matija Bogdan, mladi je chef koji je zavidnu karijeru stekao u restoranu s dvije Michelinove zvjezdice, nogometašu Bruni Petkoviću mnogi predviđaju sjajnu karijeru, a dr. Borna Pavičić, dermatovenerolog, cijenjeni je zdravstveni stručnjak. Srpski glumac Andrija Kuzmanović zvijezda je filma “Montevideo, Bog te video“ i serije „Senke nad Balkanom“, dok je Drago Mlakar poznato lice slovenske kreativne scene.

Matija Bogdan, kuhar: „Volim imati kontrolu nad svime što radim, kako u poslu tako i privatno. Iza svakog savršenog tanjura stoje sati priprema i puno improvizacija. I dan danas osjećam adrenalin kada krene servis hrane, no nijednom se nije dogodilo da stvari izmaknu kontroli.“

Bruno Petković, nogometaš: „Svakodnevni treninzi i važne utakmice mogu biti vrlo stresni, zato se nastojim u slobodno vrijeme što više opustiti uz serije, poneku knjigu ili večeru u gradu. Primijetio sam kod svojih suigrača kako, zbog čestog pranja kose, imaju iziritirano vlasište. Na svu sreću, ja tih problema nemam, ali zato što pazim s čime njegujem kosu.“

Borna Pavičić, dermatolog: „Prhut je jedan od najčešćih problema vlasišta koji pogađa dob između 25 i 50 godina, ali s obzirom da danas pubertet sve ranije počinje, imamo slučajeva javljanja prhuti već od 12. godine. Glavni okidači su najčešće stres, zagađenost zraka i onečišćenje atmosfere. Zato je najvažnija redovna, rutinska njega s pranjem kose šamponima prilagođenima tom problemu. Osobama koje češće peru kosu, savjetujemo što blaži šampon kako se vlasište ne bi osušilo. Postoje preparati koji osim što rješavaju problem prhuti na jedan kozmetički način, utječu na to da kosa bude i lijepa, a ne samo zdrava. U nekim fazama pogoršanja, važno je na vrijeme krenuti s preparatima koji su za to predviđeni, ne čekati da se to razbukta i dođe u neku kasniju fazu jer se to onda teže dovede u početno, normalno stanje.
Naravno, potrebno je održavati nekakav redovan ritam sna i smanjiti stres.

muškarac, spa, salon ljepote

Moderni frajeri itekako drže do sebe, a jedna boljka im je ista kao i ženama

Suvremeni muškarci sve više paze na svoj izgled. Svakodnevne obaveze i stres ostavljaju tragove kako na ženskoj, tako i...

SAZNAJTE VIŠE

Andrija Kuzmanović, glumac: „Uspjeh na filmu i kazališnim daskama često uključuje mnogo sati priprema, vrlo malo sna i puno stresa. Primjerice, u zadnje vrijeme radim i po 12 sati, a spavam oko 4 sata dnevno. Generalno je moj organizam navikao na brži ritam, iako su mi od stresa već počele izlaziti sijede. No, mi smo ti koji biramo hoćemo li kroz život prolaziti s nervozom ili bez nje. Nema smisla da se nerviramo jer sve će biti onako kako je zapisano – a mi možemo da se smijemo i u svemu nađemo nešto lijepo.“ 

Drago Mlakar, poduzetnik: „U svemu što radite važno je dati sve od sebe. Ništa vas neće prikazati u lošem svijetlu od neugodnog zadaha i mirisa znoja te prhuti. Zapamtite, kosa je vrlo važan dio ukupnog dojma koji ostavljate na druge. Možda malo prhuti nikog neće ubiti, ali zašto riskirati – upotrijebite Dercos!

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button