Koža, kosa i nokti - 4. rujna 2021.
AUTOR ČLANKA - Magda Dežđek

LED svjetlosne maske za lice od sada i u vašem domu

Svjetlosna terapija postoji već desetljećima, no do sada je bila rezervirana isključivo za dermatološke ordinacije. Srećom, novi val LED maski za lice omogućio je da uživamo u ovom luksuznom tretmanu kod kuće

led svjetlosne maske za lice njega koze akne

Kada pričamo o njezi kože u budućnosti, vjerojatno nitko od nas nije mogao ni pomisliti da će nešto ovako futurističko stići tako brzo u naše domove. Svjetlosna LED terapija kože u prošlosti je bila dostupna samo stručnjacima u dermatološkim ordinacijama, a sada je ovaj luksuzni tretman dostupan za korištenje kod kuće, onda kada naša koža treba ekstra dozu vitalnosti i njege.

Koristi masaže lica i kako se ispravno masirati

Što je LED terapija?

LED svjetlosna terapija temelji se na NASA-inoj tehnologiji, a usvojila ju je kozmetička industrija zahvaljujući njezinoj sposobnosti da zacijeli rane i ublaži upale. LED maske za lice koriste LED diode koje emitiraju snagu svjetlosti određenih frekvencija za pomlađivanje i revitalizaciju kože te za ublažavanje upalnih procesa.

Kako LED maska može pomoći mojoj koži?

Kada se redovito koristi, postoji mnogo prednosti svjetlosne terapije. Može se koristiti za ublažavanje akni, pigmentacija, simptoma rozaceje, psorijaze i drugih upalnih procesa. Ako pak ne patite od navedenih tegoba, LED svjetlosna terapija može poboljšati cjelokupni izgled vaše kože i smanjiti vidljive znakove starenja.

Osim toga, neka istraživanja tvrde da LED tretmani mogu poboljšati i vaše mentalno zdravlje. Naime, „svjetlosne“ lampe mogu povećati razinu serotonina, hormona sreće, što može podići raspoloženje i smanjiti razinu stresa.

Naravno, uspjeh ne dolazi preko noći. S obzirom na to da su rezultati za vašu kožu i um kumulativni, te da su „kućne“ inačice LED maski manje potentne od njihovih profesionalnih „sestara“, potrebni su redoviti tretmani i nešto više vremena da bi se primijetio učinak.

Kako odabrati najbolju LED masku?

Svoju potragu za ovim luksuznim uređajem počnite tako da prvo identificirate svoje glavne estetske probleme kako biste ih uskladili s najprikladnijom vrstom svjetlosne terapije:

  • Plavo svjetlo se bori protiv bakterija. Pokreće proces fotokemijske oksidacije kako bi uništio loše bakterije. Zbog toga je izvrstan izbor za one s aknama, ekcemom ili rozacejom.
  • Crveno svjetlo stimulira fibroblaste na obnovu stanica što ju čini odličnim izborom želite li osvježiti, zategnuti i pomladiti svoju kožu.
  • near-infrared maska nema boju, ali se može koristiti za smanjenje upale i crvenila. Također ubrzava zacjeljivanje rana i smanjuje pigmentaciju.
  • Jantarno LED svjetlo najrjeđe se koristi u kućnim uređajima, ali djeluje na revitalizaciju kože, smanjenje oteklina i blistavost.

Nakon što ste odabrali svoju „boju“, razmotrite LED masku i po pitanju njezinog „hardwarea“. Mnogima su one od krutog, nesavitljivog materijala klaustrofobične, pa ako imate osjetljivu kožu i radije biste nešto mekše na licu, odlučite se za fleksibilan materijal. Također, postoje i parcijalne LED maske, primjerice samo za područje oko očiju.

dermaplaning tretman

Dermaplaning: kakav je to tretman i je li siguran?

Odnedavno se nudi dermaplaning tretman koji „guli“ oštećenje stanice kože nožićem obećavajući blistav sjaj lica. No je li tretman...

SAZNAJTE VIŠE

Je li terapija LED svjetlom sigurna?

Nakon što godinama izbjegavate sunčeve zrake kako biste izbjegli fotostarenje, može se činiti kontraproduktivnim da kožu namjerno izlažete svjetlosti. No, dermatolozi i stručnjaci za njegu kože slažu se da su tretmani LED svjetlom – sve dok slijedite upute, koristite ih samo preporučeno vrijeme i zaštitite oči – sigurni i učinkoviti za vaš ten jer su neinvazivni i ne emitiraju UV svjetlo.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button