Koža, kosa i nokti - 30. siječnja 2023.
AUTOR ČLANKA - Martina Radetić, dr. med., spec. otorinolaringolog, Poliklinika Alba Rubra, ADIVA Plus sadržaj

Fileri za usne: kako izabrati?

Odlučite li se usnama vratiti izgubljeni volumen, mogli biste se naći u dvojbi koji filer odabrati jer postoji nekoliko vrsta

fileri za usne punila

Punila za usne ili, kako ih svi već zovemo, fileri, su prirodne tvari koje vraćaju izgubljen volumen tkivu u koje uranja koža stvarajući bore. Oni su zapravo nadomjestak tkiva koji pomaže preostalom da stvori novi kolagen u vrlo zahvalnu podlogu za kožu te joj tako vraćaju sjaj i izglađuju bore.

Svi su fileri provjerenih brendova kvalitetni i sjajni. Postoji nekoliko vrsta koje se razlikuju prema sastavu i trajnosti, no svima je zajedničko to da su prirodni i ne remete status organizma što je izrazito važno.

Za njihovu primjenu gotovo i ne postoji dobna granica, no mi liječnici ih preporučujemo za osobe starije od 18 godina, pa do kasnih sedamdesetih.

Hijaluronski fileri

Najviše se primjenjuju hijaluronski fileri koji su ujedno i najbolji. S godinama naše tijelo prestaje proizvoditi hijaluronsku kiselinu te tkivo kože postaje tanje, umornije i bez sjaja. Hijaluronski filer će nadomjestiti taj gubitak te potaknuti tkivo da stvara novi kolagen vezan proteinima. Sve će to rezultirati poboljšanjem veza u tkivu i ljepšim, zdravijim izgledom.

Ako koristite provjeren brend, hijaluronski filer može trajati od 8 do 12 mjeseci, a nerijetko i duže. Postoje stručne smjernice za njihovu aplikaciju. Preporučuje ih se primijeniti u barem dva, a idealno u tri navrata, s razmakom od 14 do 28 dana. Zašto je to potrebno?

Taj vremenski odmak dozvoljava tkivu da samo pokrene proces pomlađivanja stvarajući novo vezivno tkivo, a fileru da se uklopi i stopi u jednu savršenu podlogu za ljepšu kožu.

CaHA (kalcij hidroksiapatit)

Riječ je o tipu filera koji sadrži kalcij hidroksiapatit, sastojak kostiju. Pripada nešto trajnijim filerima s prosjekom od godinu dana. Koristi se za srednji dio lica, jagodice, sljepoočnice, donju vilicu i bradu.

Nekada se je koristio u stomatologiji i rekonstruktivnoj kirurgiji, ne pomiče se s mjesta primjene i nuspojave su rijetke. Siguran je i pouzdan.

Poli-L-laktična kiselina

Ovaj tip filera vrlo slično hijaluronskom fileru pomaže tijelu stvoriti vlastiti kolagen. Vrlo je dugotrajan te može trajati i do dvije godine.

Polimetilmetakrilat

Ovaj tip filera već sadrži kolagen i vrlo sitne kuglice koje ostaju ispod vaše kože, dajući joj volumen i nategnutost.

Kako se fileri primjenjuju?

Tehnike primjene razlikuju se prema ciljanom učinku.

Liječnik će koristiti iglu ili kanilu. Igla je vrlo tanka i gotovo bezbolna, a filer sadrži anestetik, pa i to pomaže da je postupak čim bezbolniji. Kanila je nježnija od igle jer ima tupi završetak, no prije primjene, liječnik mora iglom učiniti ubod da bi stvorio put kojim kanila prolazi. Prije svakog uboda nanosi se anestetska krema da bi ti ubodi bili čim manje neugodni.

Čitav tretman je gotov za pola sata. Ključni trenuci za obostrano zadovoljstvo, i klijenta i liječnika, su realna očekivanja i strpljivost. Ako primijenite filere u tri faze, sigurno ćete postići najviše za manje uloženog novca. Vrijeme i vaše tijelo rade za vas.

beauty gadgeti i njega kože

5 novih beauty „alata“ za njegu i pomlađivanje lica

SAZNAJTE VIŠE

Zaključno

Napomenimo na kraju – ne postoji loš filer, niti loš liječnik, ako odaberete provjerenu polikliniku. Poliklinika poznata po jednom djelu medicine, sigurno neće imati lošeg liječnika za estetiku i koristit će samo najbolje filere. Poznati i priznati brend vam je garancija da će rezultat trajati koliko želite. Filer će se postepeno razgraditi, no vjerujte da ćete nakon prestanka njegova učinka poželjeti aplicirati ga ponovno. Ako se i ne odlučite za taj tretman, neće ostati neželjenih tragova na vašem licu.

Poslovica koja kaže „nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftino“, ovdje vrijedi u potpunosti. Vi ste vrijedni, pa tako tretirajte i vaše lice.

Više stručnih savjeta potražite u poliklinici za dijagnostiku i liječenje bolesti uha nosa i grla te za minimalno invazivnu estetsku kirurgiju glave i vrata Alba Rubra.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button