Odnosi i veze - 17. veljače 2019.
AUTOR ČLANKA - Željka Kunštek, glavna urednica tipTravel magazinea

Vrijeme je za – ljubav! Donosimo 3 romantična europska putovanja

Veljača, mjesec ljubavi i karnevala, kao stvorena je za putovanja u romantične kutke Europe, u zagrljaju voljene osobe

romantična putovanja - Venecija

Iako jedan od najhladnijih, veljača je i jedan od najtoplijih mjeseci u godini. Potvrdit će to ponajprije oni zaljubljeni koji tog mjeseca priželjkuju zajednički odlazak na putovanje.

Bilo gdje – na skijanje, u egzotične krajeve ili u neku europsku destinaciju. Iako postoje brojne liste najromantičnijih destinacija svijeta i Europe, baš svaka može postati romantična boravite li u njoj s voljenom osobom, zar ne? U nastavku donosimo preporuke za tri sjajna putovanja na koja se ove veljače uistinu isplati krenuti.

Romantična Venecija

Romantično putovanje u Veneciju

Kada u veljači u Veneciji stisne zima, jedan od najromantičnijih gradova na svijetu postaje pozornica šarenila, blještavila i bučne zabave pod maskama. Čak i ako zapuše hladan vjetar s Dolomita, nećete ga ni osjetiti od vreve na gradskim ulicama ili u toplom zagrljaju drage osobe s kojom ćete u gondoli kliziti šarmantnim, uskim kanalima.

Kako budete prolazili, pred vama će se izmjenjivati prizori kao sa slikarskih platna – renesansne i barokne palače slikovitih pročelja, crkve iz raznih povijesnih razdoblja, romantični mostići i balkoni, skroviti restorančići i, naravno, gondole pune zaljubljenih. Kažu da u tom rodnom gradu slavnog zavodnika Casanove trebate poljubiti voljenu osobu kada gondolom prolazite ispod mosta jer to jamči vječnu zaljubljenost.

Otkrijte 7 jako dobrih razloga da otputujete i uživate "solo"

Prošećite do Trga sv. Marka i Duždeve palače te se fotografirajte ispred jedne od najljepših venecijanskih palača – Ca’ d’Oro, koju zbog pozlaćene dekoracije na pročelju nazivaju zlatnom kućom, a nalazi se na Canal Grandeu, glavnom gradskom kanalu. Zavirite u trgovine s maskama i otkrijte kako se izrađuju te koje su najpopularnije i zašto.

Doživljaj u gradu romantike i sanjara upotpunite poznatim talijanskim cappuccinom te čašom vina (un ombre) uz koje odlično pašu cicchette, pripremljene od ulova iz lagune. Dobar izbor uvijek su i pizza ili slasne špagete.

Vatrena Barcelona

Romantično putovanje - Barcelona

Barcelona će vas u svako doba godine dočekati u energičnom raspoloženju, pa tako i u veljači. Taj grad s potpisom Antonija Gaudija očarat će vas svojom arhitekturom na svakom koraku – svjetski poznata bazilika Sagrada Familia (koju, nažalost, nije uspio završiti), kuće Batlló (Casa Batlló) i Milà (poznata i kao La Pedrera) kao njegova najpoznatija djela te očaravajući Park Güell, uvršten na popis svjetske baštine UNESCO-a, predstavljaju samo djelić razigrane mašte tog slavnog katalonskog arhitekta.

Ubrzo ćete zaključiti da je Barcelona grad za estete, ali i za hedoniste. Prepustite se njezinu temperamentu i ritmu bez ikakva plana i programa. Tako ćete najbolje osjetiti njezin puls i završiti na čarobnim mjestima sa svojim partnerom.

U večernjim satima uvucite se u neki od barova s glazbom uživo i zaplešite, nazdravite svojoj ljubavi sangrijom te razmazite nepce paellom i ukusnim tapasima u nekom od brojnih restorana. Doživite Barcelonu u punom sjaju, i danju i noću, jer taj grad pršti posebnom energijom.

Zdravstvene prednosti putovanja

Odmak od svakodnevice: Upoznajte zdravstvene blagodati putovanja

Iako kupovina novog smartphonea, jakne ili automobila ulijeva radost i uzbuđenje, njihovi povoljni učinci brzo blijede, a kupac se...

SAZNAJTE VIŠE

Uzbudljivo krstarenje zapadnim Mediteranom

Zapadni Mediteran - Marseille

Iako vam veljača vjerojatno ne zvuči kao mjesec u kojem biste se uputili na krstarenje, razmislite još jednom. Osim što su cijene krstarenja tada mnogo povoljnije u odnosu na one u toplijim mjesecima, u destinacijama u kojima ćete pristajati bit će i manje turističke gužve, što nesumnjivo jamči veći užitak razgledavanja.

Zimsko krstarenje zapadnim Mediteranom jedno je od najpopularnijih europskih krstarenja, a u njemu će podjednako uživati i tzv. ljetni tipovi jer će ih na mediteranskim otocima dočekati proljeće i ugodne temperature. Iako se rute brodara mogu razlikovati, gotovo sve uključuju pristanak u talijanskim, španjolskim, francuskim i portugalskim destinacijama.

Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca, Tenerife, Madeira, Palermo, Civitavecchia, samo su neka odredišta do kojih će vas dovesti luksuzan ploveći hotel na kojem je i sam boravak pravi doživljaj.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button