Dom i obitelj - 1. lipnja 2019.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Najljepša uloga na svijetu: Obilježavamo Svjetski dan roditelja

Svjetski dan roditelja obilježava se 1. lipnja, a važan je podsjetnik na vrijednost i važnost obitelji kao zajednice koja promiče zajedništvo, slogu i zdravlje kao najveće vrijednosti

Svjetski dan roditelja, roditelji, UN, dan roditelja, obitelj

Glavna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je u svojoj rezoluciji iz 2012. godine 1. lipnja Svjetskim danom roditelja.

Svjetski dan roditelja odaje priznanje roditeljima koji se nesebično, vlastitim primjerom svakodnevno trude ulagati u razvoj i zaštitu najmlađih članova društva te naglašava važnost roditeljske uloge, piše Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Njime se također promiče razvoj zdravih okolina, zajednica i sustava te se osigurava njihova održivost.

Obitelj u doba globalizacije

Obitelj u doba globalizacije: Što kad nas život učini nomadima?

Oni koji donesu odluku u skladu sa svojim i obiteljskim interesima, lakše će je sprovesti. Ali kako se to...

SAZNAJTE VIŠE

Važnost uloge roditelja u odgoju djece

Od 1980-ih, važna uloga obitelji sve je više u fokusu međunarodne zajednice. Generalna skupština UN-a usvojila je niz odluka i 1994. proglasila Međunarodnom godinom obitelji. Naglašavajući ulogu roditelja u odgoju djece, Svjetski dan roditelja također prepoznaje da obitelj ima primarnu odgovornost za skrb i zaštitu djece, za razvoj njihove osobnosti. Također naglašava kako bi djeca trebala odrastati u obiteljskom okruženju i atmosferi ljubavi, sreće i razumijevanja.

Obitelj ostaje temelj zajednice i društva te ima ključnu ulogu u osiguravanju dobrobiti svojih članova, u obrazovanju i socijalizaciji djece i mladih te brizi za mlade i stare. Stoga je Svjetski dan roditelja odlična prilika da se zahvalimo svojim roditeljima na svemu što čine za nas.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button