Žensko zdravlje - 5. studenoga 2018.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Ovo niste znali: Zapanjujući podaci o hormonskoj neravnoteži i inkontinenciji

Koliki utjecaj na ženu imaju hormonalni disbalans i problemi s oslabjelim mjehurom doznajte u ovim zanimljivim infografičkim prikazima

Kad hormoni polude: zanimljivi podaci o hormonskoj neravnoteži i inkontinenciji

Kako i kad hormoni polude? Neusklađen omjer ženskih hormona estrogena i progesterona najčešći je uzrok hormonalne neravnoteže u žena.

Ovaj disbalans uobičajen je kod žena starije dobi, ali sve češće se javlja i kod mlađih žena. Zapanjuje podatak o postotku žena koje su pogođene ovim problemom.

Od akni i valunga do zaboravljivosti

Na hormonsku neravnotežu mogu utjecati raznovrsni vanjski faktori poput lošeg životnog stila, nezdravih navika ili toksina u okolišu, a na problem utječu i unutarnji čimbenici: starenje, menopauza, disbalans hormona rasta. Posljedice hormonske neravnoteže su više nego vidljive na tijelu i ponašanju žene: zaboravljivost, poteškoće sa spavanjem, akne, valunzi, noćno znojenje, prekomjerna težina, vaginalna suhoća…

Kad je ženi neugodno ići na „date“

Posebno neugodan problem za ženu predstavlja inkontinencija. Procjenjuje se da od nje pati čak jedna trećina žena. Osim što narušava kvalitetu života, inkontinencija može značajno utjecati na opće zdravlje žene. Zato je o inkontinenciji, ma koliko neugodna bila, potrebno govoriti te se o njoj savjetovati sa stručnjacima kao što su liječnici i ljekarnici.

Savjetom do boljeg zdravlja žene

Studeni je mjesec ženskog zdravlja u svim ADIVA ljekarnama! To je sjajna prilika da s ADIVA ljekarnikom posavjetujete o važnosti reguliranja hormonske neravnoteže i oslabjelog mjehura.

Prelistajte novi nagradni katalog ADIVA programa vjernosti

Naši članovi ADIVA programa vjernosti ostvaruju pravo na atraktivne poklon-proizvode i popuste na kupnju proizvoda iz nagradnog kataloga, kao i popuste na zdravstvene preglede, police dopunskog zdravstvenog osiguranja i dentalne zahvate. Listu partnera Programa čini gotovo 50 renomiranih brendova i zdravstvenih ustanova zahvaljujući kojima će ponuda zadovoljiti i najzahtjevnije članove ADIVA Programa vjernosti.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button