promo signPROMO ČLANAK

Žensko zdravlje - 28. rujna 2018.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Dobre bakterije u službi ženskog zdravlja: konačno vraćanje u ravnotežu

Svaka druga žena tijekom svog života susreće se s vaginalnim upalama i tegobama, vaginalnom bakterijskom vaginozom pri čemu su rješenja najčešće kratkotrajna

Vitality Omni Biotic Flora plus

Osjetljiva ravnoteža vaginalne flore može se brzo poremetiti stresom, oslabljenim imunosnim sustavom, antibioticima, pretjeranom intimnom higijenom ili hormonalnim promjenama (tijekom trudnoće, u menopauzi ili pri korištenju hormonalne kontracepcije).

Time se važni laktobacili reduciraju i više ne mogu na odgovarajući način ispuniti svoju ulogu: zaštititi vaginalno područje. Tada se štetne bakterije i gljivice, poput Escherichie coli, Gardnerelle vaginalis ili Candide albicans lako razmnožavaju, što dovodi do neugodnih posljedica u području genitalija.

Rizici za trudnicu i dijete

Svaka druga žena tijekom svog života susreće se s vaginalnim upalama i tegobama, vaginalnom bakterijskom vaginozom za koje koriste antibiotike, vaginalete te vaginalne gelove i kreme koji predstavljaju kratkotrajno rješenje, a uz to mogu imati i određene nuspojave. Stanje se samo simptomatski „zaliječi“, a već za nekoliko dana ili tjedana može se ponovo javiti.

Kod bakterijske vaginoze se na vaginalni epitel prilijepi mikrobni sloj kojeg ne može ukloniti nijedna do sada primjenjivana terapija, zbog čega se bakterijska vaginoza vrlo često ponovo vraća.

Različite vaginalne infekcije posebno su problematične tijekom trudnoće kad ugrožavaju majku i dijete: povećavaju rizik od prijevremenog pucanja vodenjaka, preranih trudova te prijevremenog porođaja. Najnovija istraživanja pokazuju kako je izmijenjena vaginalna flora odgovorna i za ponavljajuće infekcije mokraćnih kanala. U trudnoći, posebice prvom tromjesečju, ginekolozi ne preporučuju korištenje antibiotika koji mogu naštetiti majci i djetetu te je potrebno uzeti odgovarajuću zamjensku terapiju – u obliku dobrih bakterija.

Svaka druga žena tijekom svog života susreće se s vaginalnim upalama i tegobama te vaginalnom bakterijskom vaginozom 

Znanstveno potvrđeno djelovanje

U znanstvenom istraživanju Sveučilišta u Beču identificirana su četiri soja laktobacila koji posjeduju sposobnost razmnožavanja i učinkovitog zaustavljanja patogenih mikroorganizama u vaginalnom području te su ujedinjeni u sinbiotik OMNi BiOTiC® FLORA plus+.

OMNi BiOTiC® FLORA plus+ je oralna terapija koja predstavlja revoluciju u tretiranju vaginalnih tegoba jer vaginalno područje opskrbljuje onim dobrim bakterijama koje su zaslužne za zdravlje cijelog reproduktivnog sustava žena, što je dokazano znanstvenim istraživanjima.

Kada se koristi OMNi BiOTiC FLORA plus+?

Uz navedene tegobe (vaginalni svrbež, bolno pečenje, neugodan iscjedak), OMNi BiOTiC® FLORA plus+ preporučuje se i kod HPV-a, spolnih bolesti, kandidijaza, nuspojave antibiotika u vaginalnom području, kao dodatna terapija tretmanima neplodnosti, kod nuspojava kontracepcije (prezervativa ili oralne kontracepcije), simptoma menopauze, suhoće, hormonalnog disbalansa, urinarnih tegoba, cistitisa i drugog.

Prednosti oralnog uzimanja

Prednosti oralnog uzimanja sinbiotika OMNi BiOTiC® FLORA plus+ su:

 • bez dodatnog iscjetka i mogućnosti dodatne infekcije i iritacije kao što je to slučaj kod korištenja vaginaleta
 • može se koristiti za vrijeme menstruacije, trudnoće i tijekom dojenja
 • ne predstavlja ograničenje kod seksualne aktivnosti i pri izboru kontracepcije
 • sadrži najmanje 5 milijardi dobrih mikroorganizama po uzimanju
 • sadrži sojeve koji su znanstveno dokazani u borbi protiv loših bakterija i gljivica
 • oralna primjena odabranih sojeva laktobacila odgovara prirodnom načinu na koji sojevi probiotskih bakterija još od rođenja naseljavaju vaginalni trakt
 • sadrži isključivo humane bakterije, odnosno bakterije ženskog spolnog sustava koji su i inače dio reproduktivnog sustava žene te su zato potpuno kompatibilni i ne izazivaju negativne nuspojave
 • sadrži enzime, vlakna i minerale kojima se dobre bakterije kvalitetno hrane
 • sigurnost, stabilnost i sposobnost razmnožavanja dobrih bakterija zajamčeni su znanstvenim istraživanjima
 • ne sadrži gluten, GMO, šećer, životinjske proteine ni laktozu
 • proizvod je prikladan za djecu, dijabetičare, vegane, osobe s intolerancijom na laktozu te imunosuprimirane bolesnike
 • njegov sastav slijedi sve smjernice kvalitete preporučene od strane Svjetske zdravstvene organizacije te austrijskog i njemačkog društva za probiotičku medicinu

OMNi BiOTiC® brand je ove godine na dodjeli nagrada “Pharma Marketing Award” po drugi put za redom odnio pobjedu u kategoriji “Najbolji OTC brand godine” u Austriji i Njemačkoj, što pokazuje važnost medicinski relevantnih sinbiotika za posebnu namjenu, koji ne liječe samo simptome, već ciljaju na otklanjanje uzroka bolesti.

Doznajte više:

Vitality International Products d.o.o.
www.vitality-international.hr
[email protected]
tel: +385(0)1 466 4063
Ulica Vladimira Nazora 50, Zagreb

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button