promo signPROMO ČLANAK

Žensko zdravlje - 18. lipnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Biljka vrkuta: prirodna pomoć kod neredovitih menstruacija

Vrkuta se tradicionalno koristi u narodnoj medicini kao pomoć kod bolnih i neredovitih mjesečnica i hormonalnih problema

Djelotvorna na menstrualne i hormonalne tegobe

Vrkuta (lat. Alchemilla vulgaris) je biljka koja raste u planinskim područjima, a od davnina se sakuplja zbog svojih ljekovitih svojstava. Osim kod takozvanih „ženskih problema“, često se upotrebljava i za poboljšanje općeg stanja organizma jer djeluje protuupalno.

Biljka vrkuta se najčešće koristi u olakšavanju menstrualnih i hormonalnih tegoba. Djeluje adstrigeno, odnosno pomaže kod stezanja tkiva što utječe na regulaciju menstrualnog krvarenja i na redovite menstruacije. Osim što regulira krvarenje, vrkuta pomaže i kod bolnih menstruacija i policističkih jajnika. 

vrkuta biljne kapi Biofarm

Ekstrakt vrkute u obliku kapsula, tinkture i čaja

Ekstrakt vrkute može se pronaći u obliku kapsula i tinktura, a sušena herba vrkute koristi se u obliku čaja. Biljka oblikuje mineralima i vitaminom C zbog čega povoljno djeluje na imunološki sustav. Poznato je i učinkovito djelovanje biljke na hormone zbog čega se može koristiti i kod ublažavanja simptoma predmenopauze i menopauze. Uz sve to, vrkuta ima blagotvorni učinak i na probavni sustav.

Biljne kapi Vrkute iz Biofarm Natura Line linije

Biljne kapi Vrkute iz Biofarm Natura Line linije su tinktura zeleni livadne vrkute (lat. Alchemilla vulgaris) alkoholno – vodenog sadržaja, a 1 ml otopine odgovara 169,67 mg svježe biljke. Sve biljne suplemente i dodatke prehrani mogu se uzimati preventivno. Ako je određeno stanje već nastupilo, dodatak prehrani će i u toj fazi olakšati simptome.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button