Zanimljivosti i savjeti - 20. prosinca 2019.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Zdravlje je najveći dar od svih: Ideje za najbolje zdrave poklone

Zdravlje je najveći dar od svih stoga neka vas ovi zdravi pokloni inspiriraju prilikom darivanja vaših najmilijih za nadolazeće blagdane

zdravlje je najveći dar od svih_zdravi pokloni

Znamo da Božić nisu darovi i blještavilo, nego obitelj, toplina i ljubav. No ponekad tu ljubav želimo iskazati i malim znacima pažnje za koje znamo da će našim najmilijima izmamiti osmijeh na lice. Stoga vam donosimo nekoliko savjeta kako da se ove godine pod borom nađu zdravi pokloni jer zdravlje je ipak najvažnije.

Svake godine prije Božića razmišljamo što pokloniti našim najmilijima, no te odluke ponekad nisu nimalo jednostavne. Uvijek postoji neki prijatelj koji već ima sve, partner koji nas uvjerava da mu ništa nije potrebno, a tu je i onaj jedan član obitelji koji voli proslijediti poklone koje dobije. I kako onda donijeti dobru odluku što kome darovati? Ove godine pokušajte nešto drugačije i svojim najmilijima poklonite nešto zdravo. Jer, naposljetku, nisu li zdravlje i sreća najveći darovi od svih?

Zdravi pokloni:

Poklon-bon za masažu

Priuštite dragoj osobi malo opuštanja. Mnogi od nas nemaju puno vremena posvetiti se sebi, svome zdravlju i tijelu pa je ovo idealna prilika da podsjetite nekoga da treba posvetiti vrijeme sebi i svome boljitku. Prednosti masaže su brojne – krvni tlak se smanjuje, rad srca usporava, umanjuje se lučenje hormona stresa, a stimulira proizvodnja hormona sreće u mozgu.

U potrazi ste za idealnim poklonom? Najvredniji poklon nalazi se u vama

Poklon-bon za preventivni pregled

Preventivnim zdravstvenim pregledima možemo spriječiti razvoj bolesti ili je izliječiti. Provođenjem zdravstvenih pregleda provjerit ćete faktore rizika koji mogu dovesti do bolesti srca i krvožilnog sustava, ali i najčešćih oblika tumorskih bolesti te ih prevenirati na vrijeme.

Fitness gadgeti

Pametni satovi mogu pratiti vaše spavanje, kondiciju ili pak razinu stresa. Oni vam mjere puls, sadrže mjerače vremena aktivnosti za hodanje, trčanje, plivanje i slično. Pametne vage, primjerice, mjere vašu težinu, indeks tjelesne mase, masno tkivo i mišićnu masu te vam pomažu održati zdravu težinu. Ako se vama draga osoba bavi trčanjem, senzor dinamike trčanja mogao bi biti koristan poklon. Pričvrsti se na pojas hlača te tako mjeri parametre dinamike trčanja, a može se upariti i s pametnim satom.

Čarape za dijabetičare

Ako netko od vaših najmilijih ima dijabetes, možete mu kupiti korisne čarape za dijabetičare koje će zagrijati udove s lošijom cirkulacijom, ali i pomoći im da preraspodijele opterećenje te tako zaštite prste i pete od žuljeva, trljanja i ranica.

Blagdanska trpeza

5 blagdanskih obroka iz poznatih božićnih filmova

U vrijeme blagdana jednostavno ne možete propustiti barem jedan božićni ili novogodišnji film ili seriju. Sigurno ste primijetili da...

SAZNAJTE VIŠE

Zdravlje u košari

Ponekad nemamo vremena planirati obroke pa posegnemo za onim što nam je u tom trenutku pri ruci. Često to budu nezdravi izbori poput lisnatih peciva, junk fooda i slično. Kako biste svoje najmilije potaknuli da se počnu zdravije hraniti, poklonite im košaru s proizvodima iz organskog uzgoja.

Prirodna kozmetika

Božićni sajmovi koje možemo vidjeti na svakom koraku tijekom adventa kriju i brojne kućice iz različitih krajeva Hrvatske koje u ponudi imaju ručno rađene kreme, sapune i ostalu kozmetiku bez konzervansa i kemijskih ili sintetičkih dodataka. Oni sadrže ekstrakte ljekovitih biljaka i eterična ulja koji će pomoći koži da bude lijepa i njegovana i tijekom najhladnijih dana u godini.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button