promo signPROMO ČLANAK

Zanimljivosti i savjeti - 19. prosinca 2018.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Zdrav imunološki sustav osnovni je preduvjet dobrog zdravlja

Ojačajte svoj imunitet u zimskim mjesecima pomoću dodataka prehrani koji sadrže vitamine i minerale te pčelinje proizvode

Zdrav imunološki sustav

Imunost ili otpornost je medicinski pojam kojim se označava sposobnost organizma odupiranju i obrani od infekcija, bolesti ili neke druge biološke ili kemijske opasnosti.

Imunost funkcionira poput mehanizma čija je uloga uspostavljanje barijera protiv patogena, kancerogenih stanica, štetnih molekula i otrova.

Zdrav imunološki sustav osnovni je preduvjet dobrog zdravlja. Ako imamo jak i zdrav imunološki sustav možemo se svakodnevno uspješno suprotstaviti narušavanju ravnoteže u našem organizmu, koja može nastati uslijed  izloženosti različitim faktorima kao što su stres, iscrpljenost, vanjski patogeni u kolektivima te posljedice akutnih bolesti.

Nutritivni nedostaci, prevelik unos šećera, hrana bogata konzervansima i aditivima, pretilost, manjak tjelesne aktivnosti, previše masnoća, osobito životinjskoga podrijetla, čimbenici su koji utječu na slabljenje imunološkog sustava.

Također, prečesto i nekontrolirano uzimanje antibiotika može izazvati poremećaj crijevne flore ili flore dišnih putova.

Iako bismo organizam trebali kontinuirano opskrbljivati nutrijentima potrebnim za održavanje imuniteta, najčešće za suplementima vitamina i minerala te imunostimulansima posežemo upravo kad nam imunitet padne odnosno kad nam se bolest dogodi

Saveznici za jači imunitet

Postoje osnovne preporuke koje treba slijediti kako bismo vratili narušenu ravnotežu i povećali imunitet. U prvom redu – treba smanjiti stres ili ublažiti njegove posljedice! Dovoljno spavati, kad god je moguće boraviti na zraku i suncu, redovito i što više se kretati te se raznoliko hraniti.

Kada u našoj prehrani nema dovoljno mikronutrijenata, a to je najčešće u zimskim mjesecima zbog manje dostupnosti svježeg voća i povrća, potrebno je uvrstiti dodatke prehrani koji sadrže vitamine i minerale te pčelinje proizvode.

Vitamin C i cink su na vrhu popisa kada je riječ o jačanju imuniteta. Potiču rad imunološkog sustava kroz složene stanične procese te povećavaju proizvodnju stanica koje se bore protiv infekcija.

Pčelinji proizvodi su riznica „ljekovitih“ tvari iz prirode, od pamtivijeka se koriste i doprinose očuvanju zdravlja čovjeka. Neprestano se proširuju spoznaje o biološkoj aktivnosti pčelinjih proizvoda, otkrivaju se nova djelovanja i potvrđuju tradicionalna znanja o njihovoj ljekovitosti.

Med je dobar prirodni imunostimulator. Propolis, cvjetni prah i matična mliječ sadrže pregršt vitamina, minerala i aminokiselina koji djeluju stimulativno na organizam.

Matična mliječ i njezino moćno lice

Matična mliječ je moćna. Sadrži razne aminokiseline, hranjive tvari, vitamine, minerale, enzime i mnoge druge tvari zbog kojih je naše tijelo zdravo i u formi,  konzumiranje će spriječiti razne bolesti, ali i povećati ukupnu razinu energije u tijelu, izdržljivost i snagu. Kao prirodni biostimulator i antioksidans regenerira stanice, usporava proces starenja.

Matična mliječ pomaže u pravilnom funkcioniranju jetre i enzima, može popraviti oštećenja kože i spriječiti infekcije kože. Pomaže u stvaranju novih stanica i novih tkiva u tijelu. Ima antibakterijska svojstva i sposobnost uništavanja različitih vrsta bakterija, može držati kolesterol u granicama normale i kontrolirati dijabetes. Pomaže u borbi protiv depresije i smanjuje stres.

Prilikom izbora dodataka prehrani osobito je važno brinuti o njihovoj kvaliteti, a prednost dajemo proizvodima od prirodnih sastojaka koji ne sadrže umjetne boje, umjetne okuse i druge aditive

Farmakol ampule matične mliječi

Za odrasle s oslabljenim obrambenim sposobnostima organizma, za brži oporavak i psihofizičko stanje organizma preporuka je koristiti Farmakol ampule matične mliječi 1400mg, koje sadrže svježu matičnu mliječ i mikroelemente koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Kao prirodni biostimulator i antioksidans regenerira stanice te usporava proces starenja.

Za djecu od treće godine života preporuka je koristiti Farmakol ampule matične mliječi 500mg s vitaminom C, vitaminom D te vitaminima b kompleksa. Ampule ne sadrže konzervans i  umjetna bojila.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button