promo signPROMO ČLANAK

Zanimljivosti i savjeti - 15. srpnja 2020.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Preventivna i socijalna pedijatrija: vrijedan udžbenik u izdanju Medicinske naklade

Knjiga naših cijenjenih pedijatara Josipa Grgurića, Milivoja Jovančevića i suradnika pruža čitateljima uvid u mogućnosti preventivnoga djelovanja i unaprjeđenja zdravlja djece

pedijatri Josip Grguric Milivoj Jovancevic udzbenik pedijatrije zdravlje djece

Ovaj udžbenik u izdanju Medicinske naklade objašnjava temeljne koncepte i odrednice zdravlja, prevenciju te praćenje zdravlja i sprječavanje nastanka bolesti u pedijatriji. Bavi se ranim otkrivanjem odstupanja od normalnog rasta i razvoja djece, kroničnim bolestima te psihosocijalnim razvojnim poremećajima.

Dijete kao ključ prosperiteta zajednice

Knjiga naglašava kako je dijete temelj opstanka i prosperiteta svake zajednice i ljudske vrste u cjelini. Djetetovo je zdravlje produkt vrlo složene i dinamične interakcije između nasljeđa i čimbenika iz okoline u kojoj se stvaraju temelji zdravlja odrasle osobe. Navedene poveznice između zdravlja najranije životne dobi i odraslih, kao i mehanizmi međudjelovanja, još su uvijek slabo poznati, ali nedvojbeno iznimno značajni. Tek kada imamo na umu sve komponente zdravlja, međusobne utjecaje  različitih čimbenika i specifične periode kad se promjene događaju, moguće je sveobuhvatnije spoznati značaj razdoblja ranoga rasta i razvoja.

Prevencija kao vrhunski doseg suvremene medicine

Svrha ovog udžbenika je objediniti i osvježiti znanje o mogućnostima preventivnoga djelovanja i unapređenja zdravlja djece. “Temeljni koncepti i odrednice zdravlja”, “Rast i razvoj”, “Rano otkrivanje odstupanja od normalnog rasta i razvoja”, “Kronične dječje bolesti”, “Psihosocijalni razvojni poremećaji”, “Prevencija u pedijatriji”, te “Praćenje zdravlja djece u zajednici” nazivi su cjelina koji detaljno prikazuju mogućnosti pravovremenog utjecaja na zdravlje djece. Knjiga je  namijenjena studentima medicine, ali i svim stručnjacima koji svakodnevno brinu o dječjem zdravlju.

Više o knjizi i mogućnosti narudžbe saznajte na:

https://www.medicinskanaklada.hr/preventivna-i-socijalna-pedijatrija

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button