Zanimljivosti i savjeti - 26. veljače 2021.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Podržimo kampanju #vidimte: Pokažimo rijetkima da nisu nevidljivi

Kroz mjesec veljaču, Hrvatski savez za rijetke bolesti, tradicionalno provodi kampanju podizanja svijesti o rijetkim bolestima ususret Međunarodnom danu rijetkih bolesti koji se obilježava 28. veljače

#vidimte Hrvatski savez za rijetke bolesti

Veljača  je mjesec kada mislimo na oboljele od rijetkih bolesti. A ove godine, s obzirom na epidemiološku situaciju vezanu uz COVID-19, Savez provodi online kampanju pod nazivom #vidimte.

Kroz kampanju #vidimte, Savez prikazuje 6 kratkih dokumentarnih filmova s 12 sudionika u kojem svaki obrađuje po jednu od problematika s kojima se rijetki susreću.

200.000 oboljelih od rijetkih bolesti u Hrvatskoj

„U Hrvatskoj ima oko 200.000 oboljelih od rijetkih bolesti, a kako postoji oko 7000 različitih dijagnoza, manifestacije bolesti su uglavnom individualne kao i njihovi izazovi te time oboljele dovodi do situacije da su nevidljivi zdravstvenom sustavu, socijalnom sustavu ali i općenito društvu u cjelini. Za rijetke obično kažemo da su rupa u sustavu, da su „nevidljivi”.

Filmovi kampanje pokazuju kako žive oboljeli od rijetkih bolesti

Upravo zbog toga, ove godine želimo da rijetki budu viđeni. Ovim filmovima želimo cijelom društvu pokazati kako žive oboljeli od rijetkih bolesti, koji su izazovi s kojima se susreću, koje su prepreke, problemi i kako im konkretno možemo pomoći“, izjavila je Sara Bajlo, dopredsjednica Saveza

Filmovima možete pristupiti putem Facebook stranice Saveza

Filmovi se objavljuju na Facebook stranici na sljedećoj poveznici:

https://www.facebook.com/HrvatskiSavezZaRijetkeBolesti

Iz Saveza pozivaju sve građane da se uključe u dijeljenje sadržaja uz hashtag #vidimte na društvenim mrežama.

Na taj način moći ćete se i vi pridružiti mnogim osobama iz javnog života koje će dijeliti sadržaje na svojim profilima na društvenim mrežama.

Podržite kampanju #vidimte i u ovim izazovnim vremenima pružite podršku oboljelima od rijetkih bolesti kao najosjetljivijoj skupini društva.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button