Zanimljivosti i savjeti - 10. siječnja 2020.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Nova klinika u KBC Rijeka: Zavod postao Klinika za bolesti srca i krvnih žila

KBC Rijeka stekao je osamnaestu kliniku, a riječ je o Zavodu za kardiovaskularne bolesti koji je postao Klinika za bolesti srca i krvnih žila

u KBC Rijeka od sada Klinika za bolesti srca i krvnih žila

Zavod za kardiovaskularne bolesti Klinike za internu medicinu u KBC Rijeka stekao je status klinike – Klinika za bolesti srca i krvnih žila. Tako je postao osamnaesta klinika u riječkoj bolnici.

Kako objašnjavaju na web stranici KBC-a Rijeka, sačinjavaju je Odjel intenzivnog kardiološkog liječenja, Zavod za ishemijsku bolest srca i angiologiju s dnevnom bolnicom, Zavod za intervencijsku kardiologiju, Zavod za kardiomiopatije, bolesti zalistaka i zatajivanje srca s dnevnom bolnicom, Zavod za aritmije te Poliklinika s elektrofiziološkim laboratorijem.

Prvim predstojnikom nove kardiološke klinike na razdoblje od četiri godine imenovan je prof. dr. sc. Luka Zaputović.

KBC Rijeka izvodi najsloženije zahvate

U KBC-u Rijeka izvode se najsloženiji elektrofiziološki, endovaskularni i kirurški zahvati. Po rezultatima liječenja bolesti srca i krvnih žila riječka bolnica može se usporediti s vrhunskim europskim ustanovama. Godišnje se u endovaskularnom laboratoriju učini preko 4500 zahvata, od čega oko 2500 terapijskih intervencija.

Hitnom koronarnom intervencijom s postavljanjem stenta godišnje se liječi više od 700 bolesnika s infarktom srca.

Uspjeh riječkih liječnika: Ugrađen najmanji pacemaker na svijetu

U petak, 22. veljače na Zavodu za kardiologiju Klinike za internu medicinu KBC-a Rijeka, prvi put u Hrvatskoj učinjen...

SAZNAJTE VIŠE

Što će sve nuditi nova Klinika za bolesti srca i krvnih žila?

Na novoj Klinici će se nastaviti održavanje dostignute vrhunske stručne, nastavne i znanstvene djelatnosti u području kardiologije, daljnje unaprjeđenje zdravstvenih usluga u kvantitativnom i kvalitativnom smislu te uvođenje novih dijagnostičkih i terapijskih postupaka.

Uvodit će se i napredne ehokardiografske tehnike te povećati broj stres-ehokardiografskih pregleda, također i broj te složenost intervencijskih endovaskularnih i hibridnih zahvata nakon instalacije treće angiosale.

Nastavit će se liječenje elektivnih koronarnih bolesnika koronarnim intervencijama u dnevnoj bolnici.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button