Zanimljivosti i savjeti - 14. prosinca 2020.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

KBC Zagreb osvojio Medicinskog Oscara za poseban doprinos u medicini

Nagrada je KBC-u dodijeljena zbog izvanrednih napora koje je uložio u pružanju pomoći svojim pacijentima nakon potresa u Zagrebu

nagrada KBC Zagreb Medicinski Oscar potres

Na ovogodišnjoj dodjeli International Medis Awards 2020 KBC Zagreb osvojio je posebnu nagradu za izniman doprinos u medicini i nadljudski napor koji su zdravstveni radnici uložili u zbrinjavanju malih pacijenata u Petrovoj bolnici nakon potresa u Zagrebu. Vijest prenosimo s internetske news stranice nacional.hr.

Trudnoća u vrijeme pandemije: Pripremite se za porod i dojenje online

Klinički bolnički centar Zagreb u četvrtak je, na dodjeli ‘Medicinskog Oscara’, dobio nagradu u posebnoj kategoriji za iznimno postignuće u medicini, kojom se, osim stručnosti, nagrađuje ponajprije briga za bližnjega.

Nagrada je KBC-u dodijeljena zbog izvanrednih napora koje je uložio u pružanju pomoći svojim pacijentima nakon potresa u Zagrebu te osobitog truda osoblja Klinike za ženske bolesti i porode Kliničkoga bolničkog centra Zagreb, tj. rodilišta u Petrovoj, koje je 22. ožujka ove godine za jakog potresa uz velike napore svih liječnika i medicinskih sestara te uz nesebičnu pomoć dobrovoljaca uspjelo ne samo preseliti svu novorođenčad, nedonoščad u inkubatorima i njihove majke nego se i pobrinuti za njih na odgovarajući način.

Uz priznanje KBC-u Zagreb dodijeljena je i donacija

Uz priznanje, KBC-u Zagreb dodijeljena je i donacija tvrtke Medis u obliku uređaja za dekontaminaciju prostora UV-C zrakama.

“Zahvaljujem Medisu na donaciji, ali prije svega na priznanju zaposlenicima KBC-a Zagreb na žrtvi, hrabrosti i predanosti u potresu koji se dogodio u Zagrebu i pritom snažno oštetio zgrade našeg centra na čak šest lokacija. Bez obzira na situaciju, naši zaposlenici izvrsno su se snašli i obećavam da ćemo se i ubuduće boriti te pobijediti sve nove izazove”, kazao je ravnatelj bolnice Ante Čorušić.

Operacija srca kbc zagreb

Uspjeh hrvatskih dječjih kardiologa: U KBC-u Zagreb izvedene su dvije operacije srca bez otvaranja prsnog koša

Operacija srca tj. srčanog zalistka trajala je dva umjesto sedam sati, a dječaci su otpušteni kući već drugi dan...

SAZNAJTE VIŠE

Sreća i ponos zbog spašenih života

“Znala sam da su u tom trenutku na intenzivnom odjelu nalazi 26 djece, od toga njih 8 ispod 1.500 grama porođajne mase. Baš se te noći rodilo jedno nedonošče lakše od 1.500 grama, što je po svim kriterijima struke najveći rizik za brojne komplikacije. U trenutku potresa morali smo svi izaći van, a najveći problem je bio kako održati tjelesnu temperaturu djece, kako se snaći? Svi liječnici koji nisu taj dan bili dežurni odmah su došli u bolnicu, moram reći da je to bilo pravo ratno stanje. Ono zbog čega smo svi sretni i ponosni jest činjenica da u tim i takvim okolnostima niti jedno dijete nismo izgubili što je zapravo nevjerojatno. Zaključila bih kako neonatologija nije poziv, već stil života”, ispričala je Mirta Starčević, pročelnica Zavoda za neonatologiju Petrove bolnice što se događalo tog 22. ožujka u bolnici.

Izvor: https://www.nacional.hr/kbc-zagreb-osvojio-medicinskog-oscara-za-poseban-doprinos-u-medicini/

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button