Zanimljivosti i savjeti - 22. travnja 2022.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Kampanja EPhEU i HFD-a: Lijekovi za Ukrajinu

EPhEU je pokrenuo dobrotvornu akciju sigurnog prikupljanja i transporta lijekova uz apel: pomozite nam da liječimo žrtve rata u ukrajinskim bolnicama 

Lijekovi za Ukrajinu - humanitarna akcija

Kako se kriza produbljuje, žrtvama je potrebno mnogo više specijalističkih lijekova koji se koriste u bolnicama za liječenje ratnih ozljeda. Bolnice koje liječe unesrećene trebaju lijekove koji su dostupni samo od specijaliziranih dobavljača i koji se zbog svoje prirode moraju skladištiti i transportirati u optimalnim uvjetima. Mnogi lijekovi za bolnice nalaze se u infuzijskim vrećicama, drugi mogu biti specijalizirani medicinski zavoji za rane; neki se moraju održavati i transportirati na određenim temperaturama. Bolnice mogu liječiti svoje pacijente takvim lijekovima samo ako znaju da su stigli odgovarajućim kanalima i za koje se može jamčiti kvaliteta, jer će tek tada znati da su sigurni za primjenu kod pacijenata kojima su najpotrebniji. Stoga je EPhEU (Employed community pharmacists in Europe) pokrenuo dobrotvornu akciju koja ima za cilj sigurno prikupljanje i transport lijekova.

Zalihe bolničkih lijekova su pri kraju 

Farmaceuti diljem europskog kontinenta odgovorili su na pozive za specijaliziranu pomoć ukrajinskim bolnicama. Predvođeni svojim nacionalnim organizacijama farmaceuta, koriste svoja stručna znanja o lijekovima kako bi organizirali nabavu, logistiku i sigurnu isporuku specijalističkih lijekova tamo gdje su najpotrebniji. 

Lijekovi za Ukrajinu humanitarna akcija

U suradnji s dobrotvornom udrugom Caritas i Pharmacists Without Borders stvoreno je odgovarajuće mjesto za davanje vaših financijskih donacija, a prikupljena sredstva potom će se koristiti za kupnju potrebnih lijekova od najprikladnijih dobavljača. Osim toga, u dogledno vrijeme, farmaceuti koji već volontiraju iz cijelog svijeta bit će poslani u pomoć  bolnicama i izbjegličkim centrima koji se osnivaju kao podrška humanitarnim naporima. 

Specijalizirani prijevoz 

Poljska vlada ljubazno je pristala osigurati siguran prijevoz koji će primati lijekove dostavljene od specijaliziranih proizvođača, a zatim ih transportirati preko granice u Ukrajinu pod optimalnim  uvjetima prijevoza. Od početnog odredišta isporuke u Lavovu, daljnja distribucija na brojna druga mjesta u Ukrajini tada će se vršiti odgovarajućim bolničkim prijevozom. 

Apeliramo na Vašu pomoć, stoji u pozivu EPhEU-a. 

Molimo vas da podržite narod Ukrajine. 

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button