promo signPROMO ČLANAK

Oči - 6. srpnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Mali organ, veliki problemi: Kako nastaje suho oko i kako ga tretirati?

Zamagljen vid, svrbež, suhoća i osjećaj peckanja u očima uzročnici su bolesti suhog oka koja nastaje kada oko ne proizvodi dovoljno suza ili kada suze isparavaju prebrzo. Simptomi se uz pravilan tretman mogu ublažiti

suho oko SYSTANE© Complete kapi za oci

Imate li osjećaj da su vam oči često bez razloga suhe, iritirane i crvene? Postaju li vodenaste ili zamagljene? Ne brinite. Sve navedeno mogu biti simptomi bolesti suhog oka koji se mogu pojaviti u svim dobnim skupinama, u različito vrijeme i s različitim intenzitetom.

Koji su uzročnici suhog oka?

Mnoštvo je uzročnika suhog oka. Neki od njih su dugotrajna uporaba računala i drugih zaslona poput tableta, mobitela, televizora, ali tu su i okolišni čimbenici poput zagađenja zraka. Uslijed pandemije u kojoj se nalazimo posljednjih godinu i pol dana, svakodnevna upotreba maski neophodna je za smanjenje širenja virusa COVID-19. Iako je uvijek potrebno slijediti upute nadležnih ministarstava kako bi sveli rizik od zaraze na minimum, jednako tako trebamo biti svjesni simptoma suhog oka koji se mogu pojaviti prilikom nošenja maske.

Zrak koji izdahnemo usmjeren je prema gore, uslijed čega suze brže isparavaju, a površina oka ostaje suha. To obično može izazvati iritaciju, peckanje, pijesak u očima ili učiniti da oči izgledaju crveno.

Što je bolest suhog oka i kako lako i učinkovito liječiti simptome?

Bolest suhog oka nastaje kada oko ne proizvodi dovoljno suza i/ili kada proizvedene suze isparavaju prebrzo. Suzni film se sastoji od dva sloja. Prvi sloj je sluzno-vodena faza, ujedno i najdeblji sloj koji vlaži, štiti i njeguje očnu površinu. Drugi sloj je lipidni sloj koji štiti i održava stabilnost suznog filma i sprječava isparavanje suza.

ALCON_Systane complete

SYSTANE© Complete  – kapi koje 8 sati ublažavaju sve vrste suhih očiju

SYSTANE© Complete kapi za oči iz obitelji proizvoda SYSTANE© nude ublažavanje svih vrsta suhih očiju. Koriste naprednu tehnologiju s nanočesticama kako bi optimizirali opskrbu vlagom i lipidima te osigurali klinički dokazano oslobađanje od svih vrsta suhoće oka, tijekom 8 sati uz samo jedno nanošenje! Dakle, kada su vam oči crvene, umorne, suzne ili vrlo suhe, a želite bezbrižno provesti dan, uzmite 2 kapi SYSTANE© Complete. Više o proizvodu pročitajte na poveznici.

Suhe oči obično nisu opasna bolest i rijetko uzrokuju trajni gubitak vida, ali mogu postati vrlo neugodne i značajno utjecati na vaš svakodnevni život. Posavjetujte se sa svojim oftalmologom za točnu dijagnozu i započnite liječenje, ako je potrebno.

Kliknite i preuzmite ebook o sindromu suhog oka

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button