promo signPROMO ČLANAK

Obiteljsko zdravlje - 23. lipnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Smiruje i hladi kad najviše svrbi

Fenistil pomaže smiriti nadraženu kožu i svrbež uzrokovan alergijama, opeklinama od sunca ili ubodima insekata te pruža brzo i učinkovito olakšanje

Fenistil gel

Već više od 50 godina obitelji i liječnici širom Europe vjeruju Fenistil proizvodima te njihovom doprinosu zaštiti obitelji od tegoba i nelagode uzrokovanih svrbežom i iritacijom kože. Dostupan u većini ljekarni i specijaliziranim prodavaonicama, Fenistil pruža pomoć kad vam je ona najpotrebnija.

Koža je najveći organ našeg tijela. Ona nas štiti od širokog spektra prijetnji i agresora – prirodnih i umjetnih. Kad je koža nadražena, upaljena ili oštećena, simptomi mogu postati neugodni i uznemirujući. No uz obitelj Fenistil proizvoda pomoć je uvijek blizu. Fenistil pomaže smiriti nadraženu kožu i svrbež uzrokovan alergijama, opeklinama od sunca ili ubodima insekata te pruža brzo i učinkovito olakšanje.

Fenistil gel koristi se za kratkotrajno ublažavanje svrbeža (pruritusa) koji prati reakcije na koži kao što su osipi, koprivnjača, ubodi insekata, opekline od sunca i površinske opekline 1. stupnja. Hladi i umiruje kožu te sadrži djelatnu tvar iz grupe lijekova zvanih antihistaminici.1 Vrlo brzo prodire u kožu, ne sadrži alkohol, parfeme i bojila, a primjeren je djeci i odraslima. Dostupan je u pakiranjima od 30 g i 50 g.

Kako djeluje Fenistil gel?

Fenistil gel ublažava svrbež (pruritus) blokirajući djelovanje histamina, tvari koje tijelo oslobađa tijekom alergijskih reakcija. Budući da dobro prodire u kožu, gel vrlo brzo ublažava svrbež i nadraženost kože za svega nekoliko minuta. Fenistil gel također pruža lokalni anestetski učinak.1

Sadrži djelatnu tvar dimetindenmaleat koji lokalnom primjenom vrlo brzo prodire u kožu. Lijek blokira djelovanje histamina, tvari koju tijelo oslobađa tijekom alergijskih reakcija, sprječava vezanje histamina na histaminske receptore te time pomaže u smanjenju svrbeža i iritacije.

Koristi koje pruža:

 • donosi učinak hlađenja
 • ublažava svrbež (pruritus)*
 • primjeren je djeci i odraslima
 • nemastan je
 • prodire vrlo brzo
 • ne sadrži alkohol, parfeme i bojila

Fenistil gel upotrijebite za svrbež koji prati reakcije kože na:

 • ubode insekata
 • površinske opekline
 • opekline od sunca
 • kožni osip (dermatozu)
 • koprivnjaču (urtikariju).

Fenistil gel

Kako se koristi Fenistil gel?

Gel nanesite 2 do 4 puta dnevno na zahvaćeno područje. Posavjetujte se s vašim liječnikom ako se u roku od tri dana simptomi ne poboljšaju. Ovaj lijek uvijek upotrebljavajte točno onako kako je opisano u uputi o lijeku ili prema uputama vašeg ljekarnika. Ako niste sigurni, obratite se svom liječniku ili ljekarniku. Preporučena doza ne smije se prekoračiti. Primijetite li bilo koju nuspojavu, posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom. To uključuje i svaku moguću nuspojavu koja nije navedena u uputi.

Reference

1 Fenistil 1 mg/g gel sažetak opisa svojstava lijeka (siječanj 2020).

*Fenistil gel je lijek za ublažavanje svrbeža koji prati reakcije na koži kao što su osip, koprivnjača, ubodi insekata, opekline od sunca i površinske opekline (1. stupnja).

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Fenistil sadrži dimetindenmaleat.

Žigovi su u vlasništvu ili licencirani GSK grupi društava ©2021 GSK grupe društava ili njenog davatelja licence. PM-HR-FENI-21-00002, 05/21

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button