promo signPROMO ČLANAK

Obiteljsko zdravlje - 15. lipnja 2022.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Ansei Hygieia tekući sapun za nježnu higijenu perianalnog područja

Iako se još uvijek smatraju tabu temom današnjice, problemi perianalnog područja nisu sramota. Kod ublažavanja simptoma kao što su iritacija i svrbež od pomoći mogu biti nježni, tekući, specijalizirani sapuni

Ansei Hygieia tekuci sapun za perianalno podrucje

Problemi analnog ili perianalnog područja uglavnom nisu znak za podizanje uzbune najvišeg stupnja, ali ih ne bi trebali zanemariti. Povremeno se javljaju kod 45% populacije i 2-3 puta češće kod muškaraca. Iako se još uvijek smatraju tabu temom današnjice, važno je istaknuti da problemi perianalnog područja nisu sramota. Savjet i pomoć možete potražiti u ljekarni ili kod liječnika opće prakse, koji će vas ovisno o težini problema uputiti specijalisti.

Koji su uzročnici problema?

U većini slučajeva, uzroci svrbeža i iritacije mogu biti lijekovi (antibiotici, citostatici), zadržavanje stolice ili netemeljito čišćenje nakon velike nužde, dijareja, agresivno korištenje suhog toaletnog papira te prezačinjena hrana, kava i alkohol.

U rjeđim slučajevima svrbež, peckanje i iritacija mogu biti uzrokovani i nekim bolestima ili stanjima koja zahvaćaju perianalno područje ili veće područje probavnog trakta ili kože. Takvi uzročnici mogu biti hemoroidi, fisure rektuma, fistule ili u rijetkim slučajevima tumori, infekcije i paraziti, dermatološke bolesti poput psorijaze, ekcema, seboreje, dijabetes ili npr.kronične bolesti jetre.

Loša higijena može dovesti do dodatnih komplikacija, stoga je važno održavati pravilnu njegu analnog područja.

ANSEI_hygieia

Nježno i jednostavno ublažavanje tegoba

Kako već ionako osjetljivo analno područje ne biste dodatno nadražili i isušili pranjem klasičnim sapunima, preporučuje se korištenje nježnih, tekućih, specijaliziranih sapuna.

Za higijenu perianalnog područja kod hemoroida, iritacija i svrbeža preporučuje se Ansei Hygieia tekući sapun. 

Ansei sapun ne isušuje sluznicu i kožu, ne sadrži umjetne boje ni parfeme a osmišljen je od strane tima domaćih stručnjaka. Ublažava navedene nelagode svojim sastavom i reguliranom kiselošću (pH 4,4) te uz dodatak tinkture kore hrasta koja djeluje antiupalno.

Važno je napomenuti kako pravilna higijena i njega ne dovode do izlječenja hemoroida ni drugih bolesti analnog područja, ali svakako može ublažiti simptome kao što su iritacija i svrbež, a svakodnevni život pacijenata s navedenim problemima učiniti ugodnijim.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button