Koronavirus - 13. srpnja 2021.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Cijepljeni se mogu zaraziti koronavirusom, ali simptomi su drugačiji

Prema ZOE Covid istraživanju, koje je nedavno provedeno, infekcija kod cijepljenih osoba je lakša ako je pacijent primio dvije doze

simptomi infekcija kod cijepljenih osoba koronavirus COVID-19

Kako cijepljenje protiv koronavirusa napreduje, zdravstveni stručnjaci i znanstvenici podijelili su ohrabrujuća otkrića koja pokazuju kako su cijepljenja prekinula vezu između infekcije i ozbiljne bolesti i smrti. Iako dvije doze cjepiva pružaju visoku razinu imuniteta protiv infekcije koronavirusom, navodi news portal Rtl.hr, mali broj ljudi još uvijek se može zaraziti.

Sudeći prema novoj studiji simptoma ZOE Covid, oni koji su primili dvije doze cjepiva i nakon toga se zaraze, imaju drugačije simptome od onih koji se zaraze, a nisu se cijepili, prenosi Metro.

Najčešći simptomi onih koji se nisu cijepili i onih koji jesu

U većini slučajeva, infekcija je lakša ako je pacijent primio dvije doze. Najčešći simptomi onih koji se nisu cijepili su: visoka temperatura, konstantni kašalj, gubitak njuha i okusa.

kombinirano cjepivo protiv gripe i korone Novavax

Hoćemo li od jeseni imati jedinstveno kombinirano cjepivo protiv gripe i korone?

Znanstvenici su uspjeli proizvesti kombinirano cjepivo koje je stvorilo antitijela usporediva s oba pojedinačna cjepiva protiv gripe i korone

SAZNAJTE VIŠE

ZOE Covid istraživanje navodi da za one koji su se cijepili, najčešći simptomi su: glavobolja, curenje iz nosa, kihanje i grlobolja. U međuvremenu, za one koji su primili jednu dozu i nakon toga se zarazili, lista ljestvice najčešćih simptoma malo se razlikuje.

Pacijenti koji su cijepljeni jednom dozom kažu kako osjećaju glavobolju, curenje iz nosa, grlobolju, kihanje i uporni kašalj.

Izvor: https://www.rtl.hr/vijesti-hr/korona/4065406/cijepljeni-se-mogu-zaraziti-covidom-ali-simptomi-su-drugaciji-ovo-su-cetiri-najcesca-kod-onih-koji-su-primili-dvije-doze/?utm_source=sprajcFB&utm_medium=post&utm_campaign=organic&fbclid=IwAR2W2nr9X37qK1ri9i59GWlzVfeQvLkdVaGvLzBeYKUGkICVna_bm1x0aBs

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button