Dječje zdravlje - 31. svibnja 2020.
AUTOR ČLANKA - UNICEF Hrvatska

VIDEO Fitness za bebe: mame u ulozi trenerica

Prve tri godine života, počevši od trenutka našeg dolaska na svijet, iznimno su važne. Pritom vježbe značajno doprinose pravilnom rastu i razvoju mališana

vjezbe za bebe Prve tri su najvaznije UNICEF

Prve godine života u velikoj mjeri utječu na postignuća u odrasloj dobi. Mozak djeteta u tom se razdoblju razvija brzinom koja se neće ponoviti niti u jednom drugom razdoblju života. To je jednokratni prozor mogućnosti za svako dijete.

Pripremite se za najljepših 9 mjeseci života uz 7 savjeta o zdravoj trudnoći

„Samo u prvih nekoliko godina života u mozgu se stvara gotovo tisuću neoronskih veza svake sekunde! To je mnogo brže nego u bilo kojem drugom razdoblju života i zato su prve godine iznimno važne.“ rekla je dr. Pia Rebello Britto iz UNICEF-a.
Prilike propuštene u tom razdoblju teško se nadoknađuju stoga je iznimno važno osigurati najbolji mogući početak za svako dijete te roditeljima osigurati potrebnu podršku u brizi i odgoju djece.

Važna uloga roditelja

UNICEF kampanja “Prve tri su najvažnije” pomogla je razvijanju svijesti društva, a posebice roditelja, donositelja odluka i stručnjaka koji rade s djecom o važnosti prvih godina života djeteta i stvaranja okoline koja će poticati pravilan rast i razvoj djeteta.
Iz mnoštva video materijala objavljenom na YouTube kanalu UNICEF Hrvatska, izdvojili smo korisne vježbe u kojima će i mame uživati. Ondje možete pronaći i upute za masažu svojih beba.

Uvod u vježbe (i masažu)

Vježbe i masaža za vrijeme grčeva

Vježbe za ruke

Vježbe za noge

Vježbe za noge i ruke

pelenski dermatitis, pelenski osip, simptomi

Pelenski dermatitis: Zašto se javlja pelenski osip i koji su simptomi?

Pelenski dermatitis (pelenski osip) je upalna promjena kože u području pelenske regije koji može biti različitog uzroka, a ovo...

SAZNAJTE VIŠE

Vježbe za laktove

Vježbe za noge i zdjelicu

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button