promo signPROMO ČLANAK

Dječje zdravlje - 2. svibnja 2019.
AUTOR ČLANKA - Adiva

LittleDot: aplikacija u službi zdravlja djece i zadovoljnih roditelja

S LittleDot aplikacijom s liječnikom se savjetujete bez čekanja u ordinaciji, a dijete se ne izlaže opasnosti od dodatnih infekcija

LittleDot aplikacija, djeca, dječje zdravlje, dnevnik rasta i razvoja djeteta

Kad je zdravlje djece u pitanju, upale nam se svi alarmi. Često za odgovorom prvo posegnemo za internetom ili društvenim mrežama pa za jedan simptom dr. Google izbaci tisuću bolesti. No, bez brige, tu je LittleDot.

Koliko puta ste guglali simptome za zdravlje mališana pa posumnjali na 101 bolest? Kad je zdravlje djece u pitanju, upale nam se svi alarmi. Često za odgovorom prvo posegnemo za internetom ili društvenim mrežama pa za jedan simptom dr. Google izbaci tisuću bolesti.

Roditelju je teško procijeniti koje su medicinske informacije točne i pouzdane te treba li otići na Hitnu. U takvim situacijama, najbolje se savjetovati s liječnikom. Ali kako do liječnika vikendom, na putu, van radnog vremena ordinacije?

Rješenje je LittleDot aplikacija. Roditelj tako može nazvati ili poslati pisani upit vrhunskim specijalistima ujutro, navečer, vikendom, blagdanom, na putu, od doma ili poslije radnog vremena ordinacije. I time će roditelj smanjiti svoju zabrinutost te na vrijeme dobiti stručnu pomoć, baš kad je najpotrebnija.

LittleDot – najbolji asistent za roditeljstvo

Pedeset tri pedijatra na poziv i dnevnik za rast i razvoj djeteta nalaze se u jednoj praktičnoj aplikaciji za podršku roditeljima. U LittleDotu imate pristup vrhunskim stručnjacima na jednom mjestu (liječnici, profesori znanosti, pedijatri različitih specijalizacija) koje možete kontaktirati u svakom trenu (iskustvo je pokazalo da se više od 50% upita može se riješiti telefonski ili porukom bez odlaska u ordinaciju).

Vrhunski stručni tim čine pedijatri, dermatolozi, infektolozi, gastroenterolozi, savjetnici za dojenje, alergolozi i pulmolozi, stomatolozi, dijagnostičari, endokrinolozi, imunolozi i reumatolozi, kardiolozi, farmaceuti, logopedi, neonatolozi, neuropedijatri, nutricionisti, opća medicina, ortopedi, otorinolaringolozi, pedagozi, psihoterapeuti itd.

Za svakog liječnika u LittleDot aplikaciji možete pogledati reference koje se vežu s njegovim radom, a također je dostupan transparentan uvid u ime, prezime, specijalnost, sliku i životopis liječnika.

LittleDot, aplikacija, djeca, dječje zdravlje

Prikaz stručnog tima u LittleDot aplikaciji

Kako izgleda konzultacija?

Besplatno preuzmete aplikaciju te sami odaberete liječnika za stručni savjet. Odabranog liječnika nazovete ili mu pošaljete pisani upit uz priloge (fotografije i video).

S LittleDot aplikacijom s liječnikom se savjetujete bez čekanja u ordinaciji, a dijete se ne izlaže opasnosti od dodatnih infekcija. Pedijatri su nadomak ruke i spremni su riješiti nedoumice, smiriti vas ili uputiti što učiniti.

 

LittleDot, aplikacija, djeca, dječje zdravlje

Tipovi usluga u LittleDot aplikaciji – pisani upit, poziv i ekspertiza

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević svakodnevno se susreće s upitima kroz LittleDot te objašnjava „Prva temperatura ili prehlada mogu predstavljati visoku razinu stresa za obitelj, naročito kad se pojave noći ii tijekom vikenda. Roditelji tada najčešće traže savjet kako pomoći djetetu i treba li se javiti u hitnu službu. U takvim situacijama, mogućnost dobivanja stručnog medicinskog savjeta roditeljima donosi i emocionalnu potporu te sigurnost.“

LittleDot će uskoro izbaciti novi tip konzultacije Moj doktor za još jednostavniju komunikaciju s liječnikom. Moj doktor je savjetovanje s preferiranim liječnikom na mjesec dana, pola godine ili godinu dana. Izaberete koji stručnjak će biti vaš doktor te se povoljnije savjetujete.

probiotik, probiotici, dječja probava

Čuvari zdrave dječje probave: Koji probiotik izabrati?

Svaki probiotik ima specifično djelovanje pa željeni učinak može izostati ako se ne odabere odgovarajući probiotik u skladu s...

SAZNAJTE VIŠE

LittleDot je dnevnik rasta i razvoja djeteta

Osim dostupnih vrhunskih liječnika i stručnih konzultacija kroz LittleDot aplikaciju, roditelj ima besplatni digitalni dnevnik kroz 12 funkcija. Svi uneseni podaci su na jednom mjestu i olakšavaju komunikaciju s pedijatrom na pregledu ili prilikom korištenja konzultacija u LittleDot aplikaciji. Svi dokumenti, nalazi, uputnice uvijek su nadomak ruke.

Besplatni digitalni dnevnik za praćenje rasta i razvoja u LittleDot aplikaciji

Besplatni digitalni dnevnik za praćenje rasta i razvoja u LittleDot aplikaciji

Iskustvo prilikom rutinskog pregleda vlastitog djeteta Dariju Šimoviću bili su okidač za pokretanje  LittleDota. „Da moja supruga nije detaljno bilježila svaku promjenu, i važne prekretnice, ne bih znao odgovoriti na većinu doktorovih pitanja. Ta su pitanja evidencija rasta i razvoja djeteta, nešto što svaki roditelj treba pratiti i izvijestiti liječnika. Učinilo mi se logičnim da sve te podatke digitaliziram i učinim preglednima, a tako pojednostavim posjete pedijatru”, rekao je Šimović.  Cijela ideja je upotpunjena s medicinskim znanjem dr. Milivoja Jovančevića koji broji dugogodišnje iskustvo u radu s djecom.

U LittleDot digitalnom dnevniku roditelji upisuju težinu, visinu, opseg glave te prate rast i razvoj djeteta kroz krivulje rasta i indeks tjelesne mase. Sve što i vaš pedijatar prati na pregledima.

Prikaz kategorije dojenje i spavanje u LittleDot aplikaciji

Prikaz kategorije dojenje i spavanje u LittleDot aplikaciji

Kad je dijete malo bitno je znati što jede, koliko često i u koje vrijeme, a u LittleDotu možete čak i bilježiti koja se dojka koristi za dojenje, štopati vrijeme dojenja.

Grafički prikazi dojenja, dat će smisao revnom upisivanju podataka te ćete lakše primijetiti odstupanja i time pravovremeno tražiti savjet stručnjaka. Upisujte kakva je stolica, lijekove, bolesti, kad ste cijepili dijete, kad su izbili prvi zubići, napravljeni prvi koraci i sve pratite jednostavno na vremenskoj crti.

LittleDot aplikacija može pomoći i u uspavljivanju djeteta uz tzv. bijele zvukove. Bijeli zvukovi su slični onima kakve beba čuje u majčinom trbuhu što ih umiruje. Kad je potreban stručan savjet, imate pedijatre na dlanu. Instalirajte LittleDot već danas (iOS / Android) i spavajte mirnije.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button