promo signPROMO ČLANAK

Dječje zdravlje - 29. rujna 2022.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Kako odabrati bebinu prvu dudu varalicu?

Postoji nekoliko faktora na koje morate pripaziti prije nego što donesete odluku kako biste bili sigurni da će se vaše dijete osjećati zadovoljno i ugodno

Philips Avent duda varalica

U današnje vrijeme kad na raspolaganju imamo bezbroj proizvoda za bebe i djecu, često se zna dogoditi da se roditelji osjećaju pomalo izgubljeno. Pokušavaju se pripremiti najbolje kako znaju i mogu, kupujući sve ono što misle da će im biti potrebno za prinovu. Ipak, u moru različitih proizvoda i informacija ponekad se zaista teško snaći.

Većina roditelja mišljenja je da su sve dude varalice iste, njihov izbor pretežno se svodi na one koje su im oku lijepe ili u trendu, zanemarujući kvalitetu, no bitno je naglasiti da svaka duda ima svoje karakteristike. Zabrinuti roditelji pitaju se može li duda varalica naškoditi djetetu, no istraživanja su pokazala da dude varalice imaju nekoliko značajnih prednosti za bebe, od kojih je najvažnija činjenica da njihova upotreba smanjuje rizik od SIDS-a (iznenadne dojenačke smrti).

Kako onda znati koja duda odgovara mojoj bebi i kako izabrati onu pravu?

Postoji nekoliko faktora na koje morate pripaziti prije nego što donesete odluku kako biste bili sigurni da će se vaše dijete osjećati zadovoljno i ugodno.

Veličina dude

Pri odabiru veličine važno je obratiti pozornost na starosnu dob djeteta. Odabir krive veličine može dovesti do nekoliko negativnih i potencijalno opasnih posljedica. Prevelika duda može učiniti da se vaša beba osjeća nelagodno, dok ona premala u rijetkim slučajevima može dovesti do gušenja.

Philips Avent dude dolaze u tri veličine – 0 do 6 mjeseci, 6 do 18 mjeseci i 18+.

Ortodontske vs. klasične dude varalice

Za razliku od klasičnih, ortodontske dude varalice dizajnirane su kako bi pomogle pravilnom razvoju usne šupljine i spriječile probleme u odrasloj dobi. „Pokazalo se da dude jačaju mišiće čeljusti u ranoj dobi i da pomažu u sprječavanju disanja na usta. Ako dojite, preporučuje se pričekati s davanjem dude varalice djetetu dok vaša beba zaista dobro ne ovlada tehnikom dojenja. To sprječava „zbunjenost bradavica“ i pomaže razviti zdrave navike dojenja. Dude varalice također pomažu bebama i u trenutku kada počinju nicati zubići, njima masiraju natečene desni. Ortodontska dudica oblikom simulira izgled bradavice tijekom izdajanja i iziskuje veliki angažman dojenčeta u procesu hranjenja, što pridonosi razvoju orofacijalnog sustava i akta gutanja“, objašnjava dr.med.dent. Blanka Raguž Bubalo i naglašava „Sve dude varalice mogu značajno utjecati na razvoj usta, zuba i čeljusti no ipak, manja je vjerojatnost da će ortodontska duda dovesti do problema zagriza.“

Materijal od kojeg je izrađena

Materijal od kojeg je duda trebao bi biti siguran za upotrebu. Duda, iako ne zamjenjuje, oponaša majčinu bradavicu. Materijal također ima veliki utjecaj na to hoće li beba prihvatiti ili ne dudu varalicu. Na tržištu danas možemo pronaći dude od medicinskog silikona i dude od lateksa. Prednost silikonskih duda je ta da su izuzetno lake za upotrebu i održavanje. Za razliku od lateksa moguće ih je sterilizirati ili oprati u perilici za suđe što olakšava samu higijenu, a roditeljima omogućava uštedu vremena i energije. Također, dude od medicinskog silikona su hipoalergene i sigurne za upotrebu, i ne mijenjaju oblik i veličinu pod utjecajem vanjskih faktora poput vlage ili sline.

Sve Philips Avent dude varalice izrađene su od medicinskog silikona i ne sadrže BPA.

Boja dude varalice

Iako smo na početku naglasili kako odabir dude varalice ne bi trebao biti vođen trendovima, boja dude igra određenu ulogu. Dude svjetlijih boja lakše ćete pronaći ako ih beba baci ispod kreveta, dok će vam dude koje svijetle u mraku olakšati noćna buđenja.

Zašto su Philips Avent dude varalice najbolji izbor?

Philips Avent dude podržavaju razvoj vašeg djeteta i njegove potrebe za umirivanjem. Duda otporna na zagriz brine za nepce, zube i desni, a istovremeno smiruje. Istraživanja potrošača u SAD-u 2016. – 2017. pokazala su da prosječno 98% beba prihvaća Philips Avent ultra air i ultra soft dude varalice posebne teksture.

Na OVOM LINKU potražite više informacija o dudama varalicama i odaberite onu koja će vašem djetetu pružiti utjehu, ugodu i sigurnost.

Širi asortiman Avent duda varalica pogledajte na https://www.kadulja.hr/kategorija-proizvoda/philipsavent1/dude-varalice/

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button