Dječje zdravlje - 2. ožujka 2021.
AUTOR ČLANKA - Redakcija, ADIVA Plus sadržaj

Igrom do bolje komunikacije: Podržite kampanju „Kroz autizam – zaigrano“

Udruga roditelja i volontera „Progovori autizam – širi ljubav“ putem Croinvest platforme pokrenula je crowdfunding kampanju “Kroz autizam – zaigrano”. Podržite ih svojim doprinosom!

udruga "Progovori autizam – siri ljubav" autizam "kroz autizam – zaigrano" kampanja

Zagrebački inovacijski centar (ZICER) predstavio je crowdfunding kampanju „Kroz autizam – zaigrano“. Njezin je cilj prikupiti sredstva za osnaživanje komunikacijskih vještina autistične djece kroz pridruživanje volontera u igri. Stoga će, kroz kampanju, volonteri biti educirani i povezani s obiteljima te usmjereni na izravan rad s djecom. Tako će roditelji dobiti stručnu pomoć u svoj dom, a djeca pouzdanu podršku za rast i razvoj.

Osnaživanje „socijalnih mišića“ djece

„Iz našeg iskustva možemo reći da ovaj način rada osnažuje ‘socijalne mišiće’ djece, potiče razvoj spontanosti i motivacije te ga djeca uglavnom vole jer im se pridružujemo u igri. Čim više sati tjedno dijete provodi u ovakvoj prijateljskoj interakciji s roditeljima i volonterima, veći su izgledi da će brže razviti interaktivnu pažnju i motivaciju za kontaktom s drugim ljudima, kao i sposobnost komuniciranja svojih potreba“, kaže Nataša Bahun, voditeljica udruge „Progovori autizam – širi ljubav“.

Kampanju je podržao i Frane Šesnić, direktor ZICER-a. „Drago mi je kada je tehnologija u službi ostvarenja vrijednih ciljeva poput ovoga. Povezivanje znanja i mogućnosti koje nam tehnologija nudi u službi su humanog cilja. ZICER će i u budućnosti biti tu za podršku projektima s vrijednim humanim ciljem“, rekao je Šesnić te pozvao sve koji mogu da se uključe i podrže kampanju.

Igrom do čuda

Članica udruge Karolina De Vrgna predstavila je korake realizacije projekta; nakon završetka kampanje, udruga će obaviti proces selekcije volontera te edukacije nakon kojih će se volonteri povezati s obiteljima i započeti dolaske na tjednoj bazi. Tijekom šest mjeseci projekta predviđeno je osposobljavanje bar deset volontera koji bi dalje kroz udrugu širili mrežu podrške. Kampanja bi također osigurala mogućnost supervizije trenera za terapiju igrom.

„Zahvalna sam što aktivno, kao volonterka, mogu sudjelovati u čudima koja se svakodnevno događaju kroz igru s djecom. Ovakvo me iskustvo nadahnjuje“ rekla je Sandra, volonterka u udruzi „Progovori autizam – širi ljubav“.

Kako se možete priključiti?

Putem Croinvest platforme moguće je donirati 10, 50, 150, 200 ili 700 kuna, s ciljem prikupljanja 70.000 kn. Sredstva se ulažu u edukaciju volontera koji potom spremni i osnaženi odlaze u obitelji i pružaju izravnu pomoć. Kampanju potražite na Croinvest platformi, a udrugu „Progovori autizam – širi ljubav“ na web stranici  www.progovoriljubav.hr.

autizam kod djece autizam simptomi autizma

Ima li moje dijete autizam: Obratite pažnju na ove znakove

Saznajte koji su simptomi autizma i prepoznatljivi znakovi koji mogu upućivati na autizam kod djece. Reagirajte na vrijeme i...

SAZNAJTE VIŠE

Snimanje video materijala za crowdfunding kampanju “Kroz autizam – zaigrano” osigurano je sredstvima Europske unije u okviru projekta CROWDfunding to mainSTREAM innovationna (CrowdStream) na kojem je Zagrebački inovacijski centar partner.

Uključite se u kampanju “Kroz autizam – zaigrano“ te doprinesite ostvarenju vrijednog cilja!

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button