promo signPROMO ČLANAK

Dječje zdravlje - 16. listopada 2023.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Dude varalice: Idealna podrška za mir i udobnost beba

Dude varalice, ili popularno nazvane dude, predstavljaju neizostavan dio svakodnevnog života beba diljem svijeta. Ove male, ali važne spravice osmišljene su kako bi pružile dodatnu utjehu i podršku najmlađima u njihovom razvoju

Avent_dude_varalice

Povijest duda varalica seže stoljećima unatrag i razvijala se zajedno s promjenama potreba i razumijevanjem dječjeg razvoja. Najranije verzije duda varalica mogu se pratiti u antičkim civilizacijama, gdje su razni predmeti korišteni za umirivanje i smirivanje beba.

U davna vremena, ljudi su koristili predmete poput komada tkanine, životinjskih rogova ili čak malih vrećica napunjenih medom ili šećernom vodom kao improvizirane dude varalice. Ti predmeti su bili namijenjeni zadovoljavanju bebine instinktivne potrebe za sisanjem i pružanju udobnosti. Tijekom vremena, različite kulture razvile su vlastite varijacije duda varalica.

Kada su nastale moderne dude varalice?

Moderne dude varalice, kakve danas poznajemo, počele su se pojavljivati krajem 19. stoljeća. Zahvaljujući napretku tehnologije i sve većem razumijevanju potreba beba, ove dude varalice proizvodile su se od gume ili lateksa. Imale su izbočeni oblik koji imitira bradavicu i bile su pričvršćene za dršku ili prsten radi lakšeg rukovanja. Takav dizajn omogućavao je bebama da sisaju dudu varalicu pružajući im udobnost i smanjujući njihovu instinktivnu potrebu za sisanjem drugih predmeta.

Tijekom ranog 20. stoljeća, dude varalice su postale široko dostupne i prepoznate su kao vrijedan alat za umirivanje beba. Stekle su popularnost među roditeljima i njegovateljima koji su shvatili prednosti pružanja dude varalice za umirivanje nemirne bebe ili pomoć pri uspavljivanju. Tijekom vremena, dude varalice nastavile su se razvijati u pogledu dizajna, materijala i sigurnosnih karakteristika.

Velik izbor duda varalica – kako odabrati pravu?

Danas, na policama maloprodajnih objekata možemo pronaći širok asortiman duda varalica koje se razlikuju ne samo po dizajnu već i po obliku samog sisača i materijalu od kojeg je izrađen. Kako onda znamo da smo odabrali pravu dudu za naše dijete? Trebamo li se odlučiti za prirodne ili umjetne materijale?

Kada je u pitanju materijal od kojeg je izrađen sisač, on treba biti siguran za dijete i ne smije sadržavati opasne tvari niti endokrine supstance poput BPA ili alergene. Philips Avent svjesno je odlučio da dude varalice budu napravljene od 100% silikona jer je silikon siguran i inertan materijal, široko korišten u medicini i ne izaziva alergijske reakcije.

Philips Avent dude varalice

Philips Avent dude varalice ne sadrže BPA, BPS, ftalate, PVC…

Philips Avent dude varalice ne sadrže BPA, BPS, ftalate, PVC ili policiklične aromatske ugljikovodike te su usklađene s ASTM standardima sigurnosti.

Kada je u pitanju oblik sisača, na tržištu se mogu pronaći ortodontske i klasične dude varalice. Najlakše ih je razlikovati po samom obliku – ortodontske dude imaju spljošten sisač kako ne bi vršile pritisak na nedovoljno razvijeno nepce bebe i kako bi dopustile jeziku da zauzme pravilan položaj u usnoj šupljini.

Odabir neadekvatnog oblika dude varalice može rezultirati otvorenim zagrizom i nepravilnim razvojem vilice. Iz tog razloga Philips Avent dude varalice isključivo su ortodontskog oblika i podržavaju prirodan oralni razvoj djeteta. Dolaze u više vrsta i veličina, podržavajući potrebe beba od samog rođenja pa sve do dobi od 18+ mjeseci.

Odabir dude varalice prema potrebi vaše bebe

  • Ako želite svojem novorođenčetu osigurati dudu koja je napravljena od 100% medicinskog silikona te uz pomoć koje ćete se bolje povezati sa svojom bebom, odaberite Soothie koja je dostupna u veličini 0-6 mjeseci.
  • Ako vaša beba ima osjetljivu kožu, za nju odaberite neku od duda iz Ultra Soft kolekcije koje posjeduju mekani i fleksibilni štit te manje iritiraju kožu. Ultra Soft dude su razvijene u suradnji sa zdravstvenim stručnjacima. Ove dude dostupne su u veličinama 0-6 i 6-18 mjeseci.
  • Za najveću udobnost vaše bebe, odaberite dudu iz Ultra Air kolekcije koje su dostupne u veličinama 0-6, 6-18 i 18+ mjeseci. Također, radi lakšeg pronalaska dude tijekom noći, ove dude su dostupne i u varijantama koje svijetle u mraku.

Sve Philips Avent dude varalice dolaze u praktičnoj kutijici koja, osim što je pogodna za čuvanje i nošenje, također služi za sterilizaciju u mikrovalnoj pećnici.

Istraživanje potrošača provedeno u Sjedinjenim Američkim Državama pokazalo je da prosječno 98% beba prihvaća Philips Avent Ultra Air i Ultra Soft dude s posebnom teksturom.

Dodatne informacije o Philips Avent dudama varalicama potražite na ovom linku.

Dude varalice možete naručiti ovdje putem web shopa

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button