promo signPROMO ČLANAK

Dječje zdravlje - 29. listopada 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

BIOVITALIS proizvodi kod atopijskog dermatitisa: Klinički ispitani u Klinici za dječje bolesti Zagreb

Rezultati kliničkog ispitivanja dokazuju poboljšanje stanja kože kod 98% djece s atopijskim dermatitisom

atopijski dermatitis

Krajem 2020. godine započeto je kliničko ispitivanje učinkovitosti BIOVITALIS Emulzije za njegu i Fluida za pranje vrlo suhe kože sklone atopiji u suradnji s dermatolozima Klinike za dječje bolesti Zagreb (Klaićeva bolnica). Istraživanje se provodilo na 40 djece s dijagnozom atopijskog dermatitisa. Svako dijete uključeno u istraživanje koristilo je kroz 4 tjedna isključivo Biovitalis Fluid za pranje te svakodnevno Biovitalis Emulziju za njegu vrlo suhe kože sklone atopiji.

Rezultati istraživanja: Znaju li roditelji dovoljno o atopijskom dermatitisu?

Kao očekivani rezultati ovog kliničkog ispitivanja postavljeni su: smanjenje suhoće kože (smanjeno perutanje, ispucanost); smanjenje nadražaja na svrbež; smanjenje učestalosti upale i potrebe za kortikosteroidima; poboljšanje kvalitete života djeteta. Rezultati kliničkog ispitivanja dokazuju poboljšanje stanja kože kod 98% djece s atopijskim dermatitisom. Navedeni izvrsni rezultati potvrdili su prethodno provedeno dermatološko ispitivanje proizvoda te svakodnevna pozitivna iskustva korisnika proizvoda.

Što je atopijski dermatitis i kako se provodi njega?

Atopijski dermatitis je neugodna kronična kožna bolest. Ispravnom i redovitom njegom obnavlja se prirodna zaštitna barijera kože te se pojava upale i potreba za primjenom protuupalnih kortikosteroida smanjuje.

Tri osnovna pravila njege kože kod postavljene dijagnoze atopijskog dermatitisa su:

1. Pranje kože najviše dva puta tjedno, pri čemu je potrebno voditi računa da voda bude mlaka, da tretman ne traje duže od 10 minuta i  da se koristi pažljivo odabrano sredstvo za pranje (npr. Fluid za pranje vrlo suhe kože sklone atopiji).

2. Svakodnevna i redovita (ujutro i navečer) primjena emolijensa na čitavu površinu tijela (npr. Emulzija za njegu vrlo suhe kože sklone atopiji).

3. Ciljana područja koja su crvena i svrbe njegovati odgovarajućim proizvodom (npr. Balzam AKUT za njegu vrlo suhe kože sklone atopiji).

BIOVITALIS Emulzija za njegu vrlo suhe kože sklone atopiji

BIOVITALIS Emulzija za njegu vrlo suhe kože sklone atopiji umiruje kožu i intenzivno je hrani. Lako se upija, te kožu ne ostavlja masnom. Inovativnom kombinacijom prirodnih aktivnih sastojaka razvijena je učinkovita receptura za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa, koju potpisuje farmaceut. Ne sadrži sintetske mirise, niti eterična ulja koja bi mogla iritirati osjetljivu kožu sklonu atopiji. 100% sastojaka odgovara standardima prirodne kozmetike; 0% parabena, alergena, parafinskog ulja, vazelina, sintetskih sastojaka.

rodin ugriz mongolska pjega madezi koza beba koza novorodencadi

Prirođene promjene na koži novorođenčeta: Trebamo li se i kada zabrinuti?

Rodin ugriz, mongolska pjega, madeži... osjetljiva koža beba i novorođenčadi može imati karakteristična znamenja od kojih je većina najčešće...

SAZNAJTE VIŠE

BIOVITALIS Fluid za pranje vrlo suhe kože sklone atopiji

BIOVITALIS Fluid za pranje vrlo suhe kože sklone atopiji ne sadrži agresivne tenzide te čisti kožu nježno, bez isušivanja. Prikladan od 1. dana života. Sadrži blagi sapun koji kožu čisti nježno i ne isušuje ju, te ekstrakt zobi za dodatnu njegu i umirenje suhe i osjetljive kože. Koža postaje umirena, nježna i meka.

Fluid se može koristiti na čak 3 načina: kao umirujuća kupka, šampon za kosu te kao gel za tuširanje.

100% sastojaka odgovara standardima prirodne kozmetike; 0% parabena, alergena, parafinskog ulja, SLS.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button