promo signPROMO ČLANAK

Alergije - 31. kolovoza 2018.
AUTOR ČLANKA - PR

Sezona je ambrozije: iskoristite ljekovitost kurkumina i stabilizirajte imunitet

Svake godine u kolovozu gotovo četvrtina stanovništva kontinentalne Hrvatske počinje patiti od alergije na ambroziju, a tegobe se nastavljaju i u rujnu

kurkuma, kurkumin

Alergija je neuobičajena, prekomjerna reakcija preosjetljivosti imunološkog sustava na neki čimbenik iz okoliša, kojeg tada zovemo alergen.

Ljudsko tijelo alergen prepoznaje kao potencijalno štetnu tvar protiv koje stvara specifična protutijela, najčešće klase IgE, koji pri biokemijskim pretragama krvi imaju povišene vrijednosti. Alergeni mogu biti mnogobrojne različite tvari iz okoliša, a najčešće su to peludi biljaka poput breze, čempresa i hrasta u rano proljeće, trava tijekom svibnja i lipnja te pelud ambrozije i drugog korova tijekom srpnja, kolovoza i rujna.

Svake godine u kolovozu gotovo četvrtina stanovništva kontinentalne Hrvatske počinje patiti od alergije na ambroziju, a tegobe se nastavljaju i u rujnu.

U Slavoniji su početkom kolovoza izmjerene ekstremne vrijednosti, a čak ni obala Hrvatske nije pošteđena peludi ove korovne biljke

Ambrozija je korovna, vrlo invazivna biljka, koja je ujedno i jedan od najjačih prirodnih alergena. Proizvodi velike količine peludi (osam milijuna peludnih zrnaca tijekom pet sati), a vrućina, vlaga i vjetar pogoršavaju ionako tešku situaciju. Cvate početkom srpnja, a vrhunac doseže u razdoblju od sredine kolovoza do početka rujna. Koncentracija od 20-30 peludnih zrnaca u m3 zraka dovoljna je da izazove neugodne simptome alergijske reakcije. U zraku je pelud ambrozije gotovo nemoguće izbjeći, a kad dođe u dodir s vlažnom sredinom poput sluznice našeg dišnog sustava, pelud otpušta niz kemijskih alergogenih spojeva (čak njih 52).

Jačanje imuniteta

Najčešći simptomi alergijske reakcije su kihanje, nadraženo grlo, suh i podražajni kašalj, vodenast iscjedak iz nosa, svrbež očiju i nosa, a teži slučajevi uključuju astmatični napad.

Da vam simptomi alergije na ambroziju ne bi narušili kvalitetu života, potrebno je pravovremeno reagirati, obraniti se i stabilizirati imunitet. Želimo li doprinijeti normalnoj funkciji imuniteta, svakodnevicu trebamo obogatiti tradicionalnim, prirodnim dodacima prehrani. Pravim odabirom istih postižemo maksimalno pozitivan učinak na naše zdravlje te tijelu osiguravamo odgovarajući izvor snage u borbi protiv neželjenih čimbenika iz okoline.

Kurkumin – začin i terapeutski saveznik u borbi protiv alergije

Kurkuma (lat. Curcuma longa) je začin koji se dobiva iz podzemnog stabla (rizoma) istoimene biljke karakteristične za područje Indije i jugoistočne Azije. Ovaj začin se godinama tradicionalno koristi u Ayurvedskoj medicini kao hrana, kozmetički pripravak i prirodno ljekovito sredstvo. Karakterističnu žutu boju kurkuma duguje polifenolu kurkuminu, aktivnom sastojku iz skupine kurkuminoida. Zahvaljujući korisnim svojstvima koja su do sada otkrivena, znanstvenici smatraju kako kurkumin posjeduje zaštitni učinak na široki niz bolesti uključujući maligne, autoimune, neurološke, metaboličke, plućne, jetrene i kardiovaskularne bolesti.

Ipak, među najčešćim područjima primjene kurkumina nalaze se stanja oslabljenog imuniteta te alergijskih bolestikoje karakterizira prekomjerna reaktivnost imunološkog sustava.  Prava moć kurkumina leži u činjenici da uspijeva modulirati imunološki sustav tj. stimulirati ga kada je on preslab, odnosno ublažiti aktivnosti imunoloških stanica kada je sustav suviše aktivan. Slično ponašanje posjeduje i vitamin D stoga se kombinacijom kurkumina i vitamina D postiže sinergijski učinak koji je prepoznat u različitim kliničkim situacijama.

Kurkumin kod niskih doza može poboljšati odgovor antitijela u organizmu što ukazuje na njegov potencijalni blagotvoran učinak kod alergije, astme i artritisa.

Almagea® CURCUMIN FORTE+ namijenjen je svim osobama koje žele pridonijeti funkciji imuniteta te onima koji žele unijeti visoko iskoristiv oblik kurkumina

Kurkumin s visokom bioraspoloživosti

S obzirom da nativni kurkumin nije topiv u vodi, odnosno ima nisku bioraspoloživost i vrlo se brzo neiskorišten izlučuje iz organizma, Almagea® CURCUMIN FORTE+ sadrži poseban oblik solubilizata kurkumina s vitaminom D u micelama, čime doprinosi normalnoj funkciji imuniteta i pritom ima 185 puta veću bioraspoloživost od nativnog kurkumina.

Uz polifenol kurkumin, proizvod sadrži i vitamin D. Smatra se da je nedostatak vitamina D vrlo čest jer danas postoji malo namirnica na tržištu koje su obogaćene njime pa se savjetuje posegnuti za pripravcima koji ga osiguravaju u dovoljnim količinama.

Almagea® CURCUMIN FORTE+ namijenjen je svim osobama koje žele pridonijeti funkciji imuniteta te onima koji žele unijeti visoko iskoristiv oblik kurkumina, a više informacija potražite ovdje.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button