promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 29. prosinca 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Željezo, matična mliječ i vitamin C: Recept za dobru krvnu sliku

Najveće količine željeza organizmu je moguće priskrbiti konzumiranjem dvovalentnog kelatnog željeza kombiniranog s vitaminom C, a liofilizirana BIO matična mliječ sadrži i vitamin C i željezo čime dodatno povećava apsorpciju željeza (do 80%)

Revimed

Zašto kombinacija liofilizirane BIO matične mliječi, vitamina C i dvovalentnog kelatnog željeza?

Biološka vrijednost matične mliječi i stevije povećat će se ako im se dodaju vitamin C i dvovalentno kelatno željezo, a učinci višestruko pojačati. To su supstance koje podržavaju snažan imunitet i dobru krvnu sliku, s eritrocitima punim kvalitetnog željeza, prijeko potrebnog da svako tkivo dobije životno potreban kisik i da svaka stanica normalno funkcionira.

Dvovalentno željezo – najpoželjnija forma željeza

Budući da naše tijelo ne može sintetizirati željezo, moramo ga unijeti hranom. Najveći dio željeza u hrani dolazi u obliku trovalentnog željeza, koje se, da bi se moglo apsorbirati, mora reducirati u bolje iskoristivo dvovalentno željezo. Pritom važnu ulogu igra vitamin C, koji pomaže reduciranju željeza iz trovalentnog u dvovalentni oblik. Od ukupno unesenog željeza hranom, ovisno o njegovu obliku i potrebi organizma, može se apsorbirati samo 2 do 10%. Neke namirnice iako imaju visok sadržaj željeza (npr. špinat), imaju nisku iskoristivost željeza jer sadržavaju druge tvari koje smanjuju apsorpciju željeza (npr. fitati).

Iz tog razloga Svjetska zdravstvena organizacija preporučila je dodatan unos željeza u formi preparata, što može znatno poboljšati status željeza, posebno kod rizičnih skupina: žena, trudnica, djece, starijih osoba, sportaša.

Željezo iz klasičnih galenskih preparata zbog niske razine apsorpcije neorganskih sinteza dozira se vrlo visoko, pa se javljaju neugodne nuspojave zbog iritacije sluznice probavnog sustava, poput želučanih problema, mučnine, povraćanja. Posljedica neželjenih učinaka je ubrzano izbacivanje želučano-crijevnog sadržaja, ujedno i brzo izbacivanje fero iona, a samim time i smanjenje apsorpcije željeza.

REVIMED® Fe – najsličnije željezu u našem organizmu

REVIMED® Fe je prirodni visokokvalitetni dodatak prehrani na bazi dvovalentnog kelatnog željeza (najsličnije željezu u organizmu), liofilizirane BIO matične mliječi, dehidriranog meda i vitamina C. Namijenjen je osobama koje imaju pomanjkanje željeza, kao i svima koji žele popraviti ili u dužem periodu održavati dobru krvnu sliku i snagu organizma. Može se slobodno konzumirati zajedno sa svim lijekovima, namirnicama i nije bitno da li se konzumira prije ili poslije jela. Preporučuje se svim uzrastima, posebno djeci, ženama, trudnicama, starijim osobama, rekonvalescentima, sportašima, kao i svima koji su izloženi svakodnevnom stresu. Dostupan je i REVIMED® Stevia Fe sa stevijom kao sladilom, koji je pogodan i za dijabetičare.

Zašto preporučujemo redovitu primjenu REVIMED® Fe:

  • Željezo je nisko dozirano, a biološki vrlo iskoristivo (do 80 %)
  • Sprječava i suzbija nedostatak željeza i opću slabost organizma
  • Najbliži je spoj prirodnim oblicima vezanja željeza u organizmu
  • Željezo u kombinaciji s matičnom mliječi i vitaminom C – idealan spoj
  • Bez prekida u konzumiranju

 

REVIMED® proizvodi ne sadržavaju gluten, stoga se preporučuju i osobama koje boluju od celijakije, vegetarijancima ili ljudima koji poste, a žele ojačati svoj organizam prirodnim putem. Liofilizirana BIO matična mliječ i dehidrirani med u REVIMED® proizvodima zbog izrazite čistoće ne sadržavaju alergene, tako da nema alergijskih reakcija i mogu ih koristiti i osobe alergične na druge pčelinje proizvode.

Više informacija i način doziranja REVIMED® Fe pronađite u brošuri na sljedećem linku: https://revimed.hr/brosura/revimed-brosura2.pdf

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button