promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 4. studenoga 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Matična mliječ, med i stevija: trio iz prirode za savršeno zdravlje

Znanost je otkrila važan učinak vezan za korištenje prirodnih bioaktivnih tvari: kada se određene tvari koriste u isto vrijeme, njihovo djelovanje u organizmu višestruko se pojačava

matična mlijec med stevija revimed

Moćna REVIMED kombinacija

Kada se matična mliječ, med i stevija uzimaju istodobno, u kombinaciji, svi biološki učinci nastupaju znatno brže i imaju vidljivo veću snagu i trajnost, što podjednako osjećaju i zdravi i bolesni, bez obzira na to bave li se umnim ili fizičkim radom. Čak se i potpuno „briše“ pojedina nuspojava koju bi neka od tvari eventualno uzrokovala ako bi se koristila sama.

Zato se slobodno može reći da je ovo revolucionarna kombinacija 21. stoljeća. REVIMED je jedini uspio izbalansirati najbolje iz prirode i dobiti proizvode prijatnog okusa, koji u svojem sastavu objedinjuju liofiliziranu BIO matičnu mliječ, dehidrirani med, steviju, željezo i vitamin C. REVIMED proizvodi namijenjeni su svima koji se žele pravilno hraniti i popraviti ili u dužem periodu održavati dobro stanje organizma. Mogu se koristiti bez prekida.

Matična mliječ – najjači borac protiv virusa i bakterija

Mliječ obiluje prirodnim antibioticima i snažnim antivirusnim tvarima koje se ne nalaze nigdje drugdje u prirodi. To je za čovjeka dragocjeno otkriće s obzirom na to da je većina sintetičkih antibiotika postala otporna na najčešće bakterije opasne za ljude, što se s antibakterijskim tvarima iz mliječi ne može dogoditi. Zato je matična mliječ prirodno sredstvo koje se može koristiti u preventivi za jačanje imuniteta, čime se izbjegava zloupotreba antibiotika koja dovodi do bakterijske rezistencije.

Postotak 10-HDA određuje kvalitetu matične mliječi

Glavna komponenta matične mliječi je 10-hidroksi-2-decenska kiselina (10-HDA). Pripisuju joj se farmakološki učinci kao što je antitumorska i antibiotska aktivnost te jačanje imunološkog sustava. Bioiskoristivost i količina konzumirane 10-HDA je puno veća kod dodataka prehrani koji u svojoj osnovi imaju liofiliziranu matičnu mliječ. Određivanje 10-HDA u matičnoj mliječi i proizvodima na njezinoj osnovi, postao je standardni postupak za ocjenu kakvoće takvih proizvoda. U većini proizvoda s matičnom mliječi na našem tržištu prisustvo 10-HDA je samo 1,4% do 2%. Liofilizirana BIO matična mliječ u REVIMED proizvodima sadrži minimalno 4,6% 10-hidroksi-2-decenske kiseline.

REVIMED matična mlijec med stevija revimedline_A01

Liofilizirani oblik matične mliječi je najučinkovitiji

Iscrpna istraživanja otkrila su dnevnu dozu mliječi koja daje najbrže i najtrajnije učinke, a to je 100 mg na dan u liofiliziranom obliku. Naime, nakon vađenja iz košnice matična mliječ zadržava sva bioaktivna svojstva samo 48 sati. Jedini način da se mliječi produlji bioaktivnost jest da se postupkom liofiliziranja oslobodi vode, nakon čega dobivamo liofiliziranu matičnu mliječ koja zadržava svoju bioaktivnost pune dvije godine. Pri konzumiranju se takva mliječ otapa u vodi, čime ponovno dobiva formu i učinke kao da je tog trenutka izvađena iz košnice.

Dehidrirani med – najstabilniji oblik meda

Med je nakon matične mliječi najsavršeniji proizvod pčela i prirode. U njemu se nalaze gotovo svi sastojci koji grade ljudski organizam. On poboljšava rad svih organa, potiče umnu i fizičku aktivnost, povećava imunitet i daje snagu čitavom organizmu. Med u obliku praha poznat kao dehidrirani med, prirodni je med kojem je uklonjena sva voda i koji je samljeven u najfiniji puder. Med u prahu, poput tekućeg meda zadržava sva ljekovita svojstva, ali mu se dehidracijom poboljšava stabilnost. Ne sadrži umjetne dodatke i pruža okusne i kvalitativne karakteristike meda, ali bez tekućine.

Stevija – najzdravije i najsigurnije sladilo

Stevija se upotrebljava kao potpuno zdrava, prirodna i beskalorična zamjena za šećer. Glikozidi stevije nemaju energetsku vrijednost, ne aktiviraju inzulin i ne skladište se u organizmu. Znanstvenici steviju preporučuju kao antioksidans u prevenciji dijabetesa i bubrežnih oštećenja te kao dodatak prehrani onima koji već imaju te zdravstvene poremećaje ili jednostavno žele zdravije živjeti.

Više informacija možete pronaći na www.revimed.hr

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button