promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 16. listopada 2023.
AUTOR ČLANKA - Adiva

UpAp – direktna doza energije u svakom trenuktu

Kada vas životni tempo izmori, UpApirajte se! Kako biste svome organizmu osigurali sve neophodne nutrijente, te imali dovoljno energije, izaberite UpAp proizvode u direkt oblicima koji su toliko praktični da ih bilo gdje možete ponijeti sa sobom

UpAp dodatak prehrani-energija-vitamini-minerali

Škola, fakultet, posao, briga o djeci i starijima, brojne aktivnosti i svakodnevne obaveze značajno iscrpljuju naš organizam. Iako su suvremena tehnologija i brojne inovacije omogućile lakše izvršavanje navedenih obaveza, one zahtijevaju znatan mentalni napor i trud u organizaciji kako bismo uspjeli izvršiti sve zahtjeve.

Loše vijesti u medijima i različita životna događanja dodatno nas opterećuju. A tu je i sezonska iscrpljenost nastala zbog nedovoljnog boravka na zraku ili potrebnog odmora… Stoga je vrlo važno obratiti pažnju na vlastiti organizam. Vitamini i minerali igraju značajnu ulogu u metabolizmu i tjelesnom zdravlju, pa su uravnotežena prehrana i odgovarajući unos vitamina i minerala osobito važni u suvremenom aktivnom načinu života kako bismo održali maksimalnu tjelesnu i intelektualnu učinkovitost.1

Nedostatak važnih mikronutrijenata može uzrokovati manjak koncentracije i motivacije, razvoj umora i iscrpljenosti, pojavu stresa i pospanosti. Iako je moguće postići adekvatan status mikronutrijenata kroz prehranu, u nekim slučajevima potrebna je odgovarajuća nadoknada.2

Uloga vitamina u stvaranju energije

Vitamini protiv umora i iscrpljenosti, uz pravilnu i raznovrsnu prehranu i zdrav životni stil, često se preporučuju kao dodatni izvor energije i podrška u ublažavanju simptoma umora.

Vitamini B skupine, topivi su u vodi i neophodni su za proces stvaranja energije, metabolizam ugljikohidrata, masti i proteina, prijenos živčanih impulsa te stvaranje krvnih stanica. Dakle, nezamjenjivi su kod pojačanog umora i povećanih tjelesnih i mentalnih napora. Četiri vitamina iz B skupine (B1, B2, B3, B5) izravno sudjeluju u procesu stvaranja energije. Vitamin C ima niz neophodnih uloga u izgradnji tkiva, snažan je antioksidans i uključen u imunosne reakcije. Vitamin D, osim što sudjeluje u izgradnji kosti i održava sluznice probavnog sustava, posebno crijeva, direktno je uključen u procese obrane našeg organizma. Vitamin A zaslužan je za ispravno funkcioniranje imunosnog sustava, doprinosi održavanju normalnog vida, kože i sluznica.

Značaj minerala i koenzima Q10

Minerali su kemijski elementi neophodni za normalno funkcioniranje organizma, a njihova ravnoteža ključna je za njegovo pravilno funkcioniranje. Uz sav stres i opterećenje ljudskog organizma, važno je zapamtiti da se mišići trebaju opustiti i oporaviti. Dok kalcij pomaže u normalnoj aktivaciji i neophodan je za mišićne kontrakcije, magnezij je protuteža jer pomaže kod opuštanja mišića. Ovaj mineral ima važnu ulogu u mnogim funkcijama u tijelu, a sudjeluje i u stvaranju energije, aktivnom transportu iona te strukturi i funkciji proteina, nukleinskih kiselina i mitohondrija.3

Koenzim Q10 izvršava ključnu ulogu u staničnoj bioenergetici, tj. pretvorbi prehrambenih tvari u energiju u našim stanicama. Također ima antioksidativno djelovanje i sprječava oštećenja stanica uklanjanjem reaktivnih kisikovih vrsta (ROS).4

Direktna primjena i brza apsorpcija za povratak energije i obavljanje svakodnevnih obaveza

Kako biste svome organizmu osigurali sve neophodne nutrijente te imali dovoljno energije* izaberite UpAp proizvode u direkt oblicima koji su toliko praktični da ih možete ponijeti sa sobom bilo gdje – na posao, na putovanje, u šetnju ili kada se bavite svojom omiljenom aktivnošću! Sastavom i načinom primjene prilagođeni su svima, osobito onima koji žive aktivnim načinom života.*

Kada vam padne energija, resetirajte se uz UpAp proizvode!

UpAp Fast Energy Direct prah u vrećicama sadrži preporučenu dnevnu dozu 13 esencijalnih vitamina u jednoj primjeni, najbitnije minerale te koenzim Q10 za vraćanje energije u pokretu i smanjenje umora i iscrpljenosti.* Prednost ovog proizvoda jest u tome što se konzumira bez vode, stoga može biti prava doza energije tijekom užurbanog poslovnog dana, na putovanjima ili tijekom bavljenja tjelesnom aktivnošću. Osvježavajućeg je okusa limuna, a rastapanje u ustima omogućuje brzu apsorpciju i povratak energije.

Kada dan započnete treningom, a završite meetingom, reparirajte se!

UpAp Mg 400 Direct prah u vrećicama sadrži optimalnu kombinaciju magnezija, cinka, vitamina B6, B1 i B12 koja u 100% preporučenoj dnevnoj dozi predstavlja prvu pomoć za zdravlje mišića i živčanog sustava te doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te snažnijem imunitetu.* Ukusnog je okusa limuna i mente, a direktna konzumacija omogućava povratak energije gdje god se nalazili.

Više informacija o UpAp proizvodima potražite na ovom linku.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane te zdravog načina života.

 

Reference

1. Cena, H., Calder, P.C.  (2020). Defining a Healthy Diet: Evidence for The Role of Contemporary Dietary Patterns in Health and Disease. Nutrients, 12(2), 334.

2. Tardy, A.-L., Pouteau, E., Marquez, D., Yilmaz, C., & Scholey, A. (2020). Vitamins and Minerals for Energy, Fatigue and Cognition: A Narrative Review of the Biochemical and Clinical Evidence. Nutrients, 12(1), 228.

3. Schwalfenberg, G.K., Genuis, S.J. (2017). The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare. Scientifica, 2017, 1–14.

4. Drobnic, F., Lizarraga, M.A., Caballero-García, A., Cordova, A. (2022) Coenzyme Q10 Supplementation and Its Impact on Exercise and Sport Performance in Humans: A Recovery or a Performance-Enhancing Molecule? Nutrients, 14, 1811.

*Vitamin C, vitamini B skupine, magnezij i željezo doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije i smanjenju umora i iscrpljenosti. Magnezij, kalij i kalcij doprinose normalnoj funkciji mišića. Vitamin C doprinosi održavanju normalne funkcije imunosnog sustava za vrijeme i nakon intenzivne tjelesne aktivnosti. Vitamin B12 doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnom funkcioniranju živčanog sustava i normalnoj funkciji imunosnog sustava. Vitamini B6 i B12 doprinose normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Cink doprinosi normalnom: kiselinsko baznom metabolizmu, metabolizmu makronutrijenata, kognitivnoj funkciji, zaštiti stanica od oksidativnog stresa i normalnoj funkciji imunološkog sustava. 

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button