promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 18. rujna 2023.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Kad te životni tempo izmori, UpApiraj se!

Otkrij trostruku snagu u jednoj liniji moćnih dodataka prehrani: UpAp proizvodi donose ti idealan spoj energije, hidratacije i remineralizacije

UpAp proizvodi-UpApiraj se

Ljetno doba vrijeme je kada posebnu pažnju trebamo posvetiti hidrataciji organizma. Za njegovo optimalno funkcioniranje ključno je osigurati raznovrsnu i uravnoteženu prehranu koja nam osigurava dnevni unos svih važnih mikronutrijenata – vitamina i minerala. No, kako nam sve brži tempo života često ne dopušta adekvatnu dnevnu prehranu, dodatni unos vitamina i minerala osobito je dobrodošao.

Kako dehidracija utječe na naš organizam?

Bez obzira osjećamo li žeđ ili ne, unos dostatne količine vode u organizam pogotovo je važan tijekom tjelesne aktivnosti ili uslijed izloženosti povišenoj temperaturi zbog pojačanog znojenja i razvoja izvjesnog stupnja dehidracije. Dehidracija uzrokuje usporen rad svih organa i organskih sustava, a simptomi dehidracije variraju ovisno o njenom intenzitetu. Najčešći su glavobolja, umor, pospanost, opća slabost, problemi s probavom te poteškoće s koncentracijom i pamćenjem. Dakle, pravilna i dovoljna hidratacija te unos važnih nutrijenata, vitamina i minerala, zaista može očuvati vitalnost tijela, spriječiti pad imuniteta, probavne smetnje i glavobolje te produžiti aktivan način života.

Za optimalnu hidrataciju trebamo napitak s uravnoteženim profilom vitamina i elektrolita

Dinamičan životni stil i visoke temperature uzrokuju pojačano znojenje, a time i gubitak neophodnih elektrolita koje je važno nadoknaditi. Za optimalnu hidrataciju potrebno je odabrati napitak koji se lako podnosi i probavlja, ali što je najvažnije, koji ima uravnotežen profil vitamina i elektrolita.1

Elektroliti su minerali, odnosno pozitivno i negativno nabijeni ioni i od esencijalne su važnosti za život. Natrij, magnezij, kalcij, kalij i kloridi najvažniji su elektroliti, koji se otapanjem u vodi pretvaraju u ione, a njihova ravnoteža ključna je za pravilno funkcioniranje organizma. Nadoknada elektrolita putem tekućine pomaže u nadoknadi izgubljenih minerala te omogućuje pravilnu hidrataciju, ravnotežu tekućine u tijelu, sprječavanje grčeva, umora i iscrpljenosti, regulaciju kontrakcije mišića te njihovo opuštanje.2

Za povratak energije preporučuju se napitci koji sadrže kombinaciju ugljikohidrata, vitamina i minerala

Uz minerale, vitamini su također veoma bitni za zdravlje organizma. Vitamini pomažu u jačanju imunosnog sustava, podržavaju normalan rast i razvoj, te uz njihovu prisutnost stanice i organi u našem tijelu obavljaju mnoge zadaće.

Nedostatak elektrolita i vitamina te stanje dehidriranosti može uzrokovati slabost mišića, umor i iscrpljenost organizma. Za povratak energije preporučuju se napitci koji sadrže kombinaciju ugljikohidrata, vitamina i elektrolita jer su učinkovitiji u odgađanju umora od obične vode.2

UP-AP proizvodi

UpAp rješenja za brzu i jednostavnu hidrataciju i remineralizaciju

UpAp Instant Recharge +Caffeine i Lemon&Lime šumeće tablete sadrže jedinstvenu kombinaciju vitamina C i B12 te elektrolita (natrij, kalij, magnezij, kalcij i kloridi) koja doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije*, normalnoj funkciji mišića* te služe kao nadomjestak vitamina i minerala uz neodoljive okuse limuna i limete te cole. Osvježavajući napitak s UpAp šumećim tabletama omogućuje brzu i jednostavnu hidrataciju i remineralizaciju, a pripremiti ga možete u kvalitetnim UpAp HydroActive Thermo bocama od nehrđajućeg čelika, jednostavnog dizajna i idealnim za svakodnevnu upotrebu u svim prilikama.

U liniji dodataka prehrani UpAp, dodatan izvor energije, vitamina i minerala možete dobiti pomoću UpAp Fast Energy Direct praha koji omogućuje brzu apsorpciju 13 vitamina i 10 minerala s dodatkom koenzima Q10. Uzima se bez vode i rastapa se u ustima te je idealan za svakodnevnu primjenu gdje god se nalazili.

Uz sav stres i opterećenje ljudskog organizma, važno je zapamtiti da se mišići trebaju opustiti i oporaviti.4 Za doprinos normalnoj funkciji mišića kod pojačanih napora kada je potreba za magnezijem veća, UpAp Mg 400 Direct prah optimalna je kombinacija sastojaka koja doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom stvaranju energije i boljem psihofizičkom stanju organizma.*

*Vitamin C, B12 i magnezij doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije i smanjenju umora i iscrpljenosti. Magnezij doprinosi ravnoteži elektrolita. Magnezij, kalij i kalcij doprinose normalnoj funkciji mišića. Vitamin B12 doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava i normalnoj psihološkoj funkciji. Vitamin B1 doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije i normalnom funkcioniranju živčanog sustava.

Važno je pridržavati se uravnotežene prehrane i zdravog načina života.

 

Reference:

1. Shrimanker, I., Bhattarai, S. (2023). Electrolytes. StatPearls Bookshelf, National Library of Medicine National Center for Biotechnology Information.

2. https://my.clevelandclinic.org/health/diagnostics/21790-electrolytes; pristupljeno dana 11. srpnja 2023.

3. Artioli, G.G., Solis, M.Y., Tritto, A.C., Franchini, E. (2014) Nutrition in Combat Sports. Nutrition and enhanced sports performance: muscle building, endurance, and strength. Academic Press. 109–122.

4. Schwalfenberg, G.K., Genuis, S.J. (2017). The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare. Scientifica, 2017, 1–14.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button