promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 30. ožujka 2022.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Silimarin Artičoka za zdravlje vaše jetre

Jetra igra vitalnu ulogu kao sustav za filtriranje krvi te može normalno podnijeti dnevnu količinu toksina koje unosimo u tijelo. No kada dođe do apsorpcije dodatnih toksina koji uđu kroz propusne crijevne stijenke, jetra postaje zasićena pa limfni sustav počinje preuzimati veliki teret

Jetra, glavni čistač našeg organizma, svojevrsni je filter koji svakodnevno pomaže čišćenju organizma od štetnih tvari koje unosimo u organizam. Od previše hrane i pića, do pojedinih vrsta lijekova – sve će to proći kroz jetru koja je zaslužna za zdravlje i održavanje imuniteta.

U slučaju poremećene funkcije jetre može se javiti stanje koje se potencijalno razvija u bolest čija učestalost i komplikacije postaju alarmantni. Iako se bolesti jetre najčešće vežu uz pretjeranu konzumaciju alkohola, bolest nealkoholne masne jetre (nonalcoholic fatty liver disease, NAFLD) najčešća je kronična bolest jetre zapadne civilizacije koja počinje nakupljanjem masti u jetri, ali bez konzumiranja alkohola.

Bolest nealkoholne masne jetre uzrok je čak 75% kroničnih bolesti jetre. Ako se ne liječi, u prvom redu promjenom prehrambenih navika i nezdravih životnih stilova, može prouzročiti ozbiljno oštećenje jetre te pogoršati ostale oblike kroničnog oboljenja jetre.

Što možemo učiniti?

Specifičnih lijekova nema – prije svega, treba uvesti promjene u načinu prehrane i fizičke aktivnosti te djelovati na rizične faktore za razvoj masne jetre. Kod bolesti nealkoholne masne jetre potrebno je, intervencijama u prehrani, postupno regulirati tjelesnu težinu jer nagli gubitak težine može pogoršati bolest. Uz to, bitna je i redovita fizička aktivnost.

Zašto jetri treba detoksikacija?

Jetra igra vitalnu ulogu kao sustav za filtriranje krvi te može normalno podnijeti dnevnu količinu toksina koje unosimo u tijelo. No kada dođe do apsorpcije dodatnih toksina koji uđu kroz propusne crijevne stijenke, jetra postaje zasićena pa limfni sustav počinje preuzimati veliki teret. Javljaju se grčevi, zatvor ili proljev, nadimanje i plinovi. Postajemo umorni, anksiozni i depresivni. Javljaju se i nepovezani simptomi, poput pada imuniteta i infekcija, kožnih osipa, problema sa šećerom i krvnim tlakom te prekomjerno debljanje. Naš imunološki i endokrini sustav postaje preopterećen.

Tijekom cijelog procesa probave jetra, ali i ostali pomoćni organi poput žučnog mjehura i gušterače, također djeluju u tandemu sa želucem i crijevima kako bi olakšali probavu. To je razlog zašto je podrška jetri u smislu redovite detoksikacije iznimno važna za probavu, ali i cjelokupno stanje organizma.

Dodatak prehrani Dietpharm Silimarin Artičoka 

Silimarin Articoka

Osim promjene u načinu prehrane i fizičke aktivnosti, naša je preporuka Dietpharm Silimarin Artičoka, dodatak prehrani s ekstraktima ploda sikavice i lista artičoke, vitaminom E, cinkom i selenom. Plod sikavce i list artičoke doprinose normalnoj funkciji jetre. Vitamin E, cink i selen doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Silimarin Artičoka kapsule namijenjene su svim pojedincima za održavanje zdravlja jetre.

Proizvod je dostupan u pakiranju od 30 i od 50 želatinoznih kapsula. Uzima se 1 kapsula na dan.

Više informacija na: https://www.dietpharm.com/proizvodi/silimarin-articoka-kapsule

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button