promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 4. lipnja 2024.
AUTOR ČLANKA - ADIVA

Osigurajte najbolji izvor vitamina D3 i DHA omega-3 za vašu bebu

Babytol D3 + DHA Omega for you! kapsule su dodatni izvor vitamina D3 i omega-3 nezasićene masne kiseline DHA, važnih komponenti zdrave prehrane vašeg mališana. Saznajte zašto je ovaj dodatak dobra nadopuna uravnoteženoj prehrani beba, naročito ljeti

Babytol D3 DHA Omega vitamin D3 beba dodatak prehrani kapsule

Babytol D3 + DHA Omega for you! Dodatak je prehrani namijenjen dojenčadi i maloj djeci, a preporučuje se svakodnevna primjena do 3. godine života. Sadrži dnevnu preporučenu dnevnu dozu vitamina D3 od 400 IU i DHA omega-3 masne kiseline od 100 mg u jednoj kapsuli “twist off”.

Zašto je opskrba DHA omega-3 masnim kiselinama važna za razvoj bebe?

Opskrba DHA omega-3 masnim kiselinama od izuzetne je važnosti za normalan razvoj vida, osobito tijekom turbulentnog razvoja u prvoj godini života vaše bebe. Blagotvoran učinak postiže se dnevnim unosom od 100 mg DHA.

Vitamin D3 neophodan je za zdrav razvoj čvrstih i jakih kostiju i zuba, ali i za dobar imunitet i obranu od bolesti. Vitamin D je posebno važan u najranijem razdoblju života kada beba intenzivno raste i razvija se. Primjena D3 vitamina u količini od 400 IU u skladu je sa Standardom Europske unije, preporukama i smjernicama nacionalnog Ministarstva zdravstva, Hrvatskog pedijatrijskog društva i Hrvatskog društva za perinatalnu medicinu.

Zašto koristiti D3 + DHA?

DHA je važna strukturna komponenta sive mase mozga (odgovorna za kognitivne funkcije), živčanih stanica i mrežnice oka.

DHA omega 3 čini:

  • 97% svih omega-3 masnih kiselina u mozgu,
  • 93% svih omega-3 masnih kiselina u mrežnici oka
  • 30% svih strukturnih masti u sivoj masi mozga

Opskrba DHA omega-3 masnom kiselinom od iznimne je važnosti za normalan razvoj vida i živčanih stanica, posebno tijekom prvih godina života, u razdoblju intenzivnog razvoja.

Naglašavamo važnost omega-3 masnih kiselina čiji se unos preporučuje i nakon prvog rođendana bebe.

Ulje mikroalgi – prirodan i čist izvor DHA

Izvor DHA omega-3 masnih kiselina u Babytol proizvodima je ulje dobiveno iz prirodnih, morskih mikroalgi koje su najbogatiji izvor DHA masne kiseline visoke kvalitete. Mikroalge se uzgajaju u strogo kontroliranim uvjetima kako bi se izbjegla onečišćenja u ulju. Ulje mikroalgi siguran je izvor DHA za uporabu u novorođenčadi, što je potvrdila i Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA).

Vitamin D3 – za normalan rast i razvoj dječjih kostiju

Vitamin D3 neophodan je za zdrav razvoj čvrstih i jakih kostiju i zuba, ali i za dobar imunitet i obranu od bolesti.

Da bi dijete konzumiralo preporučenih 400 IU vitamina D3 kroz prehranu tijekom dana, moralo bi pojesti i popiti:

  • oko 5 šalica mlijeka,
  • oko 3 konzerve tune,
  • 1 ribu srednje veličine,
  • oko 15 jaja.

Budući da je to teško postići, roditelji su zadovoljni činjenicom da vitamin D postaje aktivan izlaganjem suncu, a ne samo prehranom. Naime, pod utjecajem sunčevih zraka neaktivni oblik vitamina D prelazi u aktivni – vitamin D3.

Vitamin D3 ljeti – što trebamo znati?

Međutim, upoznati sa štetnošću izlaganja suncu osjetljive dječje kože, roditelji (a što je opravdano), rijetko izlažu djecu sunčevoj svjetlosti bez zaštite.

Budući da kreme za sunčanje i losioni blokiraju sunčeve zrake i tako smanjuju pretvaranje neaktivnog oblika vitamina D u aktivni D3, to onemogućuje dovoljnu opskrbu. Faktor 8 (SPF 8) smanjuje proizvodnju vitamina D za 95%, a faktor 15 (SPF 15), čak i za 99%.

Upotreba dodataka prehrani koji sadrže vitamin D3 preporučuje se djeci u razvoju i tijekom ljetnih mjeseci ako tijekom ljeta vaše dijete ne izlazi van bez zaštite od sunca.

Babytol D3 + DHA Omega for you!

Najbolji izvor vitamina D3 i DHA omega-3 za vašu bebu

Više informacija o proizvodu saznajte na ovom linku.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button