promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 15. prosinca 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Dobar imunitet uz Pro Beta Glukan®

Dolaskom hladnijih dana nužno je ojačati imunitet. Tijekom jeseni i zime respiratorne infekcije višestruko su češće nego tijekom toplijih mjeseci u godini, no zdrave navike i kvalitetni dodaci prehrani mogu nam pomoći kod prevencije

ProBetaGlukan PharmaS

Puno vremena boravimo u zatvorenim prostorima, a zbog hladnoće naš imunitet slabi i organizam postaje podložniji infekcijama. Stoga je važno imati na umu kako je snažan imunosni sustav presudan u zaštiti organizma i prevenciji bolesti. Ukratko, i ovdje vrijedi staro pravilo – bolje je spriječiti, nego liječiti!

Važnost raznovrsne prehrane

Prije svega, posebnu pažnju posvetite pravilnoj i raznovrsnoj prehrani, bogatoj tijelu potrebnim mineralima i vitaminima. Ključnu ulogu u zaštiti organizma imaju namirnice koje sadrže vitamine A, C, E, te minerale – cink, bakar i selen, koji pozitivno utječu na imunitet i čuvaju zdravlje. Najbolja prehrana za jačanje imuniteta svakako je raznoliko voće i povrće jer obiluje vitaminima, mineralima, ali i fitokemikalijama koje štite organizam.

Imunosni sustav štiti nas od štetnih organizama, poput bakterija i virusa, istodobno se brinući za uklanjanje toksina koji nastaju prirodnim djelovanjem kemijskih procesa. Kada je imunosni sustav oslabljen, tijelo ne može ukloniti sve te štetne tvari što može uzrokovati obolijevanje. Oslabljeni imunitet lako ćete prepoznati već i po osjećaju konstantnog umora i iscrpljenosti. Reagirajte na vrijeme!

Tjelesna aktivnost

Ne zaboravite ni na blagotvorne učinke tjelesne aktivnosti. Vježbanje čini naše tijelo otpornijim te osnažuje cirkulaciju krvi u tijelu. Vježbanjem se poboljšava i limfna drenaža kojom se izbacuju toksini iz organizma. Uz vježbanje, pijte i najmanje dvije litre vode dnevno. Ispijanjem dovoljno vode čistite tijelo od toksina, ali i hidrirate organizam.

Zašto su važni kvalitetni dodaci prehrani?

Optimalan unos vitamina i minerala, fitokemikalija, esencijalnih aminokiselina i nezasićenih masnih kiselina neophodan je za pravilan rad imunosnog sustava, no često ih ne unosimo dovoljno hranom. U tom slučaju od pomoći su dodaci prehrani s nutrijentima koji sudjeluju u metaboličkim procesima i pomažu pravilnom funkcioniranju organizma.

Naša je preporuka Pharmas Pro Beta Glukan®. Brojna istraživanja bave se imunomodulacijskim djelovanjem beta glukana na imunološki sustav. Mehanizam djelovanja beta glukana je aktivacija makrofaga, koji pronalaze, prepoznavaju i uništavaju uzročnike bolesti i strana tijela u organizmu te posredno povećavaju izlučivanje potpornih supstanci u procesu imunološkog odgovora.

Što je važno istaknuti za Pro Beta Glukan®?

  • Inovacija: Jedini beta glukan s dobrim bakterijama Bifidobacterium animalis ssp., lactis BLC1.
  • Učinkovitost:  Dnevna doza visokopročišćenog beta glukana 1275 mg.
  • Potpuna zaštita: Dnevna doza – vitamini C, vitamini D i cink – doprinose normalnoj funkciji imunosnog sustava.

Ukratko, pao vam je imunitet, osjećate kronični umor i iscrpljenost, živite stresnim i ubrzanim tempom, imate loše prehrambene navike? Uzmite svoju dozu Pro Beta Glukana® za dobar imunitet!

Više informacija potražite na: https://betaglukan.hr/ProBetaGlukan/

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button