promo signPROMO ČLANAK

Dodaci prehrani - 11. ožujka 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

3 najbolja suplementa u spreju za opuštanje i mentalnu snagu

Istražili smo koji dodaci prehrani za mentalni wellness osiguravaju izvrsnu biodostupnost i učinkovitost, ali i praktičnu primjenu

dodaci prehrani mentalni wellness 365 nature

Sve se više priča o mentalnom wellnessu. Nije ni čudo jer su tjeskoba, pojačani umor te nesanica i drugi simptomi povezani sa stresom među prvima na listi najčešćih tegoba današnjice.

Osim važnosti cjelovitog pristupa koji uključuje što češći boravak u prirodi, bavljenje fizičkom aktivnošću te raznoliku prehrana bogatu svježim sezonskim voćem i povrćem, tu su i dodaci prehrani koji itekako mogu doprinijeti uspješnom rješavanju problema.

Pri odabiru idealnih dodataka prehrani, treba obratiti pažnju na sastav, udio i kombinaciju djelatnih tvari te sposobnost apsorpcije kao i dostupnost određene aktivne tvari.

Istražili smo koji suplementi za mentalni wellness osiguravaju izvrsnu biodostupnost i učinkovitost, ali i praktičnu primjenu. Rješenje su suplementi u spreju koji se dijele na oralne i transdermalne.

U nastavku donosimo top 3 dodatka prehrani za ublažavanje simptoma stresa i nesanice.

Osam antistresnih vitamina u spreju

Vitamine B skupine je nužno unositi svakodnevno jer ih naš organizam ne može sintetizirati. Među njima je za ublažavanje stresa posebno značajan vitamin B5 (pantotenska kiselina) s obzirom na to da osigurava normalnu funkciju nadbubrežne žlijezde. Znamo da nadbubrežna žlijezda luči kortizol koji se često naziva i “hormon stresa”. Zbog toga je važno regulirati i uravnotežiti hormonsku aktivnost organizma.

Sve vitamine B skupine važno je uzimati zajedno jer svaki ima određenu značajnu funkciju, a njihovo se djelovanje međusobno nadopunjuje. Vitamini B1, B2, B3 i biotin nužni su u procesu proizvodnje energije, vitamin B6 je neophodan za normalan metabolizam aminokiselina, a vitamini B12 i folna kiselina utječu na proces dijeljenja stanica.

Vitamini B skupine mogu imati relaksirajuće djelovanje te ih se može koristiti za ublažavanje simptoma stresa i anksioznosti.

Inovativni suplementi u spreju kao što je 365 nature ‘Less Stress B-Complex’, smatraju se izvrsnim odabirom zbog toga što se djelatne tvari nalaze u tekućem, biodostupnom obliku, a apliciraju se raspršivanjem u usta. Samo 4 potiska dnevno zadovoljava preporučeni dnevni unos svih 8 esencijalnih vitamina B kompleksa.

dodaci prehrani mentalni wellness  365 nature

Biljni ekstrakti i melatonin protiv nesanice 

Najpoznatiji fitoterapeutski pripravci za ublažavanje simptoma stresa i nesanice su matičnjak (Melissa officinalis) i pasiflora (Passiflora incarnata).

Matičnjak, poznat i pod imenom melisa, pripada istoj biljnoj obitelji kao i metvica, no razlikuje se osvježavajućim mirisom citrusa. U fitoterapiji se ekstrakt matičnjaka koristi za podršku kognitivnim funkcijama te za ublažavanje grčeva, tjeskobe i stresa. Pasiflora je još jedna biljka umirujućeg učinka, koja je također djelotvorna kod ublažavanja anksioznosti i povećavanja otpornosti na stres.

Melatonin je hormon koji sa zalaskom sunca luči epifiza, no količina proizvedenog melatonina može varirati zbog raznih faktora među kojima je i dob jer se s godinama smanjuje razina proizvodnje melatonina. Kod raznih poremećaja spavanja, preporučuje se suplementacija melatoninom kako bi se osigurala dostatna količina ovog hormona koji ima ključnu ulogu kod zdravog i normalnog spavanja.

Oralni suplement 365 nature ‘Sleep Well’ sadrži sinergijsku kombinaciju ekstrakata pasiflore i matičnjaka, kao i melatonin koji u samo jednom raspršivanju osigurava preporučenu dozu djelatnih tvari koje olakšavaju tegobe povezane s nesanicom.

Transdermalni magnezij za mentalnu ravnotežu i opuštanje

Magnezij je od ključne važnosti za psihičko zdravlje. Doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji i funkcioniranju živčanog sustava, normalnom metabolizmu stvaranja energije, smanjenju umora i iscrpljenosti te još mnogim drugim funkcijama.

 

PROMO

Liposomalni vitamini u kapsulama: snažna podrška vašem zdravlju

Uzimanje dodataka prehrani mudra je odluka. Posebice u sezoni alergija, gripe i ostalih infektivnih bolesti kao i tijekom zimskih...

SAZNAJTE VIŠE

Transdermalna suplementacija magnezijem vrlo je učinkovita metoda uzimanja magnezija. 365 nature Mg uljni sprej, bogat je čistim i 100% prirodnim magnezijevim kloridom iz korita Zechstein mora. Osigurava izvrsnu apsorpciju i biodostupnost. Nanosi se na kožu, nježno umasira te se brzo upija i ne ostavlja mastan trag.

Preporučuje se i sportašima kojima je iznimno koristan jer omogućava prirodan i brz oporavak mišića nakon treninga te za relaksaciju.

365 nature oralni i transdermalni suplementi dostupni su u svim bio&bio trgovinama, u odabranim ljekarnama i trgovinama zdrave hrane kao i na web shopu www.365nature.hr

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button