Prirodna kozmetika - 24. lipnja 2019.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Otkrijte saveznika za njegu problematične kože sklone miteserima i prištićima

Zahtjevna problematična zrela koža neophodno traži pravilnu njegu i pomno odabran kozmetički proizvod koji djelotvorno utječe na smirenje i pročišćavanje kože

BIOVITALIS krema za kožu s prištićima

Masna koža s proširenim porama, sklona prištićima i miteserima, postala je najzastupljeniji tip problematične kože u odrasloj dobi. Sve veći broj muškaraca i žena u zreloj dobi bori se s prekomjernim lučenjem masnoće i izbijanjem prištića ili možda čak i akni. Proširene pore proporcionalno se pogoršavaju s godinama.

Pojedinci često pate od manjka samopouzdanja te se povlače u sebe, a često i pribjegavaju metodama i sredstvima koja su vrlo agresivna za kožu. Najčešće kožu opterećuju prevelikim količinama šminke kako bi prekrili nedostatke čime se dodatno pogoršava stanje kože.

Zahtjevna problematična zrela koža neophodno traži pravilnu njegu i pomno odabran kozmetički proizvod koji kombinacijom aktivnih sastojaka djelotvorno utječe na smirenje i pročišćavanje kože.

Normalna, masna, suha ili mješovita: Znate li odrediti svoj tip kože?

Četverostruko djelovanje za učinkovitu njegu

BIOVITALIS Krema za kožu s prištićima idealna je za njegu masne kože s izraženim nepravilnostima. Četverostruko ciljano djelovanje (seboregulacijsko, keratolitičko, antiseptičko i protuupalno) čini BIOVITALIS Kremu za kožu s prištićima učinkovitom za njegu problematične kože.

Seboregulacijsko djelovanje regulira hiperprodukciju sebuma čime koža postaje manje masna. Osim seboregulacijskih sastojaka, krema sadrži ekstrakt kore vrbe koji osigurava keratolitičko djelovanje. On pospješuje ljuštenje i odstranjivanje mrtvih stanica površinskog dijela kože (epiderme).

Procesom obnove epiderme odčepljuju se zatvoreni kanali lojnih žlijezda, čime se sprečava nastanak novih prištića, a koža postaje meka i glatka. Uslijed antiseptičkog djelovanja smanjuju se bakterijske infekcije čime se povlači crvenilo i opada pojava prištića i mitesera. Veoma važno svojstvo BIOVITALIS Kreme za kožu s prištićima je protuupalno djelovanje. Prisutno ulje crnog kima djeluje umirujuće i sprečava nastanak novih upalnih procesa.

Biovitalis Krema za kožu s prištićima

Idealna podloga za dnevni make-up

BIOVITALIS Krema za kožu s prištićima pročišćava kožu te joj vraća narušenu ravnotežu. Redovitom primjenom kreme pore se smanjuju, a koža je zdrava i umirena bez masnog sjaja. Krema je lagane, hidratantne teksture što je čini idealnom podlogom za dnevni make-up.

Pravila njege kože za svakog člana obitelji

Znate li njegovati kožu ili se vodite za univerzalnim pravilima? Ovisno o dobi i karakteristikama, naš najveći organ ima...

SAZNAJTE VIŠE

Korisni savjeti za njegu kože

Strpljenjem i posvećivanjem više pažnje problematičnoj koži, uz primjenu sljedećih savjeta rezultat zasigurno neće izostati:

  1. Ne preporučuje se preskakanje čišćenja lica, već je kožu potrebno redovito čistiti blagim sredstvima ujutro i navečer. Potrebno je odabrati prirodna sredstva ili losione koji dubinski čiste pore i ostavljaju kožu hidratiziranom i mekom.
    Osim redovitog umivanja, preporučuje se često mijenjanje jastučnice te posteljine kako se nakupljena prljavština ne bi dalje prenosila na lice. Prljavština koja se nakuplja na licu nastaje od šminke, zagađenog zraka, ali i zaslona mobitela. Potrebno je što manje dodirivati lice kako bi se spriječilo začepljivanje pora i unos bakterija.
  2. Izrazito je važan odabir učinkovite kreme za njegu problematične kože. BIOVITALIS Krema za kožu s prištićima svojim četverostrukim djelovanjem pročišćava kožu te joj vraća narušenu ravnotežu.
  3. Važno je svakodnevno u organizam unositi dovoljne količine čiste vode. Voda izgrađuje, regulira, čisti i hrani svaki dio našeg tijela. Uzimanjem velikih količina vode koža se hidratizira i iznutra, a i štetni toksini napuštaju naše tijelo što rezultira čistom kožom.
  4. Sve što pojedemo izgrađuje naše tijelo. Svakodnevna konzumacija svježeg voća i povrća tijelu osigurava važne nutrijente (enzime, minerale, vitamine) koji su potrebni za normalno funkcioniranje organizma, pa tako kože.
  5. Tjelesna aktivnost utječe na razinu stresa koji nas stalno prati. Stres može potaknuti tijelo da proizvodi određene hormone koji pak mogu povećati razinu štetnih toksina u tijelu koji stvaraju prištiće i mitesere.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button