Koža, kosa i nokti - 21. prosinca 2017.
AUTOR ČLANKA - Magda Dežđek

Zablistajte u novogodišnjoj noći: odaberite savršenu nijansu crvenog ruža

Ove zime budite odvažne, začinite svoj blagdanski izgled premazom crvenog ruža i privucite sve poglede

Crveni ruz

Ako se još sumnjičavo dvoumite, ugledajte se na Parižanke, nose ga hrabro i neopterećeno u svim prilikama. Uz pomoć naših savjeta pronađite idealnu nijansu crvenog ruža i zablistajte!

Moć crvenog ruža je neupitna. Pomaže nam da se osjećamo smionije, senzualnije, zgodnije, atraktivnije… Usprkos tomu, danas je grimiz na ženskim usnicama relativno rijetka pojava.

Ponovno u modi

Dok su prije više desetljeća mnoge žene svakodnevno nosile crveni ruž, simbol glamura i snage, danas se čini da smo previše sramežljive za njega. No itekako bi nam dobro došao povratak u zlatno doba slavljenja ženstvenosti. A sa Silvestrovom iza ugla imamo odličan razlog za odabir novog crvenog ruža. Ako izbjegavate crveni ruž jer vam se čini da je pronalazak crvene boje koja će vam pristajati ravno nemogućoj misiji, ne dajte se obeshrabriti. Na bespućima drogerijskih polica, među nizovima i nizovima crvenih ruževa, skriva se upravo ona koja će istaknuti vašu ljepotu.

Hladni i topli podton

Kako je pronaći, formula je sljedeća: imate li maslinasti ili žućkasti ten, potražite tople tonove crvenog ruža, poput koraljne, a ako imate ružičastu ili neutralnu boju kože, ljepše će vam pristajati hladniji, plavi tonovi crvene, poput boje vina.

Za lakše razlikovanje toplih nijanse crvene od onih hladnog podtona, na jagodicu prsta nanesite nekoliko boja pa ih usporedite

One koje djeluju toplo, „sunčano“ i pomalo narančasto, pripadaju toplom spektru, dok one ljubičastog ili plavičastog podtona pripadaju hladnom.

Niste li sigurni u boju svog tena, poslužite se alternativnom metodom koja predlaže da ruž odaberete prema boji vaših zubi. Nasmijte se, pa odaberite onu crvenu koja je u skladu sa zubima. Ako su vam zubi žućkaste nijanse, odaberite crveni ruž hladnog podtona, dok će bijeliji zubi s toplim, koraljnim nijansama ruža zablistati.

Kremasto, mat ili sjajno?

Mimo boje, tekstura ruža igra jednako važnu ulogu. Odabire se prema prigodi i izgledu usnica. Za dnevni, opušteniji izgled, kao i za izrazito suhe usne i one s malim borama, bolje je odabrati hidratantne, kremaste teksture ruževa, dok za večernje prilike dajte prednost mat ruževima koji imaju postojaniju teksturu, ali samo ako su vaše usne njegovane i zdrave.

Što ako imam tanke usne?

Vlasnice tankih usnica nerijetko izbjegavaju jarke ruževe. Međutim, stručnjaci kažu da pametno odabrana nijansa crvenog ruža može odvući pažnju s njihova oblika – ljudi će primijetiti prekrasnu boju, a ne tanke usne. U tom slučaju, birajte lagane i svjetlucave teksture ruževa ili hibride ruža i sjajila.

Prema engleskim istraživačima sa Sveučilišta Manchester, veličina usnica je nevažna kada je u pitanju atraktivnost žene – važnija je, naime, boja

Istraživači su, za potrebe studije, pratili kretnje očiju 50 muškaraca. Utvrdili su da muškarci 2.2 sekunde posvete gledanju usana bez ruža, 6.6 sekundi usanama s ružičastim ružem, dok usne našiminkane crvenim ružem zadržavaju njihov interes 7.3 sekunde – i to bez obzira na njihovu punoću usana.

Trik za dugotrajnu postojanost ruža  

Da bi ruž bio čim dugotrajniji i postojaniji, a usne putenije, prije šminkanja napravite nježnu eksfolijaciju (piling) usana, te ih nahranite hidratantnim balzamamom. Kada se krema upije (po potrebi višak uklonite maramicom), rub usana iscrtajte olovkom koja je dvije nijanse tamnija od ruža, a zatim kistom nanesite ruž. Potom papirnatim rupčićem prekrijte usne i preko maramice napudrajte površinu usana puderom u prahu.

Maknite maramicu, pa na usne nanesite sljedeći sloj ruža, a u središnji dio gornje i donje usnice nježan sloj highlightera (osvjetljivača) ili ruža koji je za dvije nijanse svjetliji od odabranoga. Ovako nanesen ruž trajat će cijelu noć, a zbog glamuroznog efekta kojeg ostavlja, omogućava da ostatak šminke bude sveden na minimum.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button