Koža, kosa i nokti - 21. prosinca 2018.
AUTOR ČLANKA - Magda Dežđek

Zablistajte! Najbolje blagdanske frizure prema obliku lica

Ovih blagdana posvetite se malo i sebi te očarajte sve novom zanosnom frizurom

Najljepše blagdanske frizure

Sa zimom dolazi najljepše razdoblje godine. Ulice i trgovine ukrašene su treperavim lampicama, adventski se vijenci smješkaju s vrata, svijeće svjetlucaju u prozorima, borovi su otežali pod šarenim dekorom, a „ružni“ blagdanski džemperi čekaju svoj trenutak. Sve što vam preostaje jest osmisliti blagdansku frizuru.

Kako biste zablistali, donosimo vam prijedloge onih frizura koje će se idealno sljubiti s vašim oblikom lica naglašavajući njegove najljepše crte.

Okruglo  lice

Ako vam je širina čela, jagodica i čeljusti jednaka, a lice oblih i mekših kontura, imate okruglo lice. Klonite se boba i sličnih frizura, posebno ako nemate istaknutu viličnu kost koja uokviruje lice. Za vas su idealne frizure koje vizualno produžuju, a ne šire oblik lica. To su one frizure koje su voluminozne na vrhu glave, a zalizane ili uhvaćene ukosnicama sa strana. Ne želite li kosu  podignuti u punđu (s volumenom na tjemenu), što vam također pristaje, nego biste radije raspustili svoje lokne, pokušajte kosu s jedne strane lica ukrasnom ukosnicom zagladiti prema natrag.

>>Proteklih mjeseci događala se prava revolucija u bojenju kose pa su u trendu bile razne nijanse i tehnike bojenja. Rješenja postoje čak i za one kojima posao ne dopušta ekstravaganciju<<

Ovalno lice

Lice je duže od širine vaših jagodica. Karakteristična je blago uglata čeljust s čelom koje može biti nešto šire od čeljusti. Ovaj oblik lica vrlo je zahvalan jer mu pristaju gotovo sve frizure. Ipak, ne preporučuje se kratka kosa jer dodaje visinu na vrhu glave, što može dodatno izdužiti lice. Osim toga, mogućnosti su za vas bezbrojne. Imate li dugu kosu, možete isplesti najrazličitije vrste pletenica za romantičan, boemski izgled, oblikovati nisku ili visoku punđu za formalnije prilike ili umjesto ravnih vlasi zabljesnuti uz tzv. raščešljane valove koji pružaju glamurozan, a ujedno opušten izgled.

Duguljasto lice

Često se miješa s ovalnim tipom lica, iako je duguljasto duže, a često je praćeno visokim čelom i/ili uskom bradom. Blagdanske frizure za duguljasto lice trebale bi se fokusirati na kreiranje volumena ili isticanje uglova čeljusti. Izbjegavajte ravnu dugu kosu s razdjeljkom na sredini. Najviše vam odgovaraju „nestašne“ i kovrčave frizure. Kako biste dobili iluziju kraćeg lica, uređajem za kovrčanje napravite valove u različitim smjerovima, za što prirodniji izgled. To će vizualno proširiti lice i kosi dati volumen. Nemate li šiške koje se preporučuju ovom tipu, napravite lažne koje će prikriti dužinu lica bez šišanja. Uzmite jedan širi pramen kose uz lice pa ga jednostavno prebacite preko čela i zataknite ukosnicom iza suprotnog uha.

Niste li sigurni koji je vaš tip lica, prvo utvrdite njegov oblik jer većina ljudi smatra da ima okruglo ili ovalno. Najjednostavniji način da ga otkrijete jest da zaližete kosu i olovkom za usne ili oči iscrtate vanjske konture lica

Četvrtasto lice

Ako su vam dužina i širina lica gotovo proporcionalne, vjerojatno imate četvrtasto lice. Karakteriziraju ga i oštre, pravokutne linije pa je ovom tipu lica potrebno dati mekoću. Kakvu god dužinu kose imali, razdjeljak neka bude sa strane, a ne po sredini glave. Možete napraviti nisku, ležernu punđu s nekoliko valovitih pramenova izvučenih uz obraze koji će omekšavati stroge crte lica. Dužoj kosi mekoću i ženstvenost dat će senzualni valovi ili kovrče na slojevito ošišanoj kosi. Želite li neku veću promjenu, odlučite se za šiške. Nestašne, slojevito ošišane i ne preguste šiške, kraće u sredini, a duže prema krajevima lica, odličan su izbor – za glamurozniji izgled počešljajte ih na stranu.

Dijamantno lice

Prepoznajemo ga po uskom čelu i uskoj vilici. Jagodice su uglavnom vrlo naglašene, a lice je u tom dijelu najšire. Pri biranju frizure razmišljajte o povećanju volumena uz obraze, posebno u ravnini očiju kako biste privukli pogled baš na taj dio. Kako bi trebala biti punija pri vrhu, imate li dugu kosu – odaberite nježne valove, a ravni, klasičan bob, s razdjeljkom sa strane, možete asimetrično zataknuti iza uha i ukrasiti svjetlucavom kopčom u ravnini očiju.

Srcoliko lice

Karakterizira ga široko čelo koje se sužava prema jagodicama i uska čeljust sa sitnom bradom. Frizura bi bradu trebala učiniti širom, a gornji dio lica užim. Ovu iluziju najlakše možete postići odlučite li se za asimetričnu i slojevitu frizuru dužine do brade, izbjegavajući one zalizane koje ističu gornji dio lica. Ako niste ljubiteljica raspuštene kose pa se odlučite za pletenicu, rep ili punđu, imajte na umu da se oko linije čeljusti stvara volumen pa uvijek ostavite nekoliko pramenova da valovito uokviruju lice.

 

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button