promo signPROMO ČLANAK

Koža, kosa i nokti - 4. travnja 2024.
AUTOR ČLANKA - ADIVA

Gljivične infekcije noktiju: savjeti za njihovo sprječavanje i liječenje

Ako vam se dogodi gljivična infekcija noktiju, ne očajavajte. JGL donosi lijek FungilacSET koji se nanosi samo jednom tjedno, što je velika prednost jer se ne mora koristiti svaki dan. Također, uz FungilacSET možete koristiti svoj omiljeni lak u boji te time problem s gljivicama na noktima uspješno sakriti

FungilacSET

Krenimo obrnutim putem uz poznatu narodnu izreku – bolje spriječiti nego liječiti! Ovaj savjet je strategija koju biste svakako trebali poslušati u životu, a primjenjiva je i na zdravstvene i na nezdravstvene teme.

Izreku je još lakše prihvatiti kada ju nije teško provesti, a to je i slučaj kod gljivičnih infekcija noktiju – spriječiti ih je lako, a pitanje je kako?

Donosimo vam nekoliko korisnih savjeta.

#1 Postupajte pametno na određenim mjestima

Gljivice su mikroorganizmi koji obitavaju svuda oko nas, a žive čak i u našim tijelima. Određene vrste mogu predstavljati probleme za naše zdravlje. Stoga budite pažljivi kada boravite na mjestima poput bazena, teretana, sauna i sličnih mjesta s većim brojem ljudi s velikom vlagom te se pobrinite da:

  • dobro održavate higijenu prije i poslije boravka na tim mjestima,
  • dobro osušite ručnikom stopala i prostor između prstiju,
  • nosite odgovarajuću obuću – papuče ili natikače kako biste spriječili direktni kontakt s površinama.

#2 Pametno vježbajte

Iako se prilično razlikuju od infekcija noktiju, infekcije kože mogu također biti uzrok infekcija noktiju ako se gljivice razmnože i prijeđu na nokte. Izraz kojeg ste vjerojatno čuli – atletsko stopalo – nazvano je upravo zato što je često među sportašima, a podrazumijeva gljivičnu infekciju kože stopala. Kako biste je spriječili, pobrinite se da:

  • održavate higijenu nakon treninga,
  • dobro osušite ručnikom stopala i prostor između prstiju,
  • redovito mijenjate čarape,
  • redovito mijenjate, provjetravate i sušite obuću.

#3 Oprezno s priborom za nokte

Škarice, rašpice i drugi pribor dolaze u direktan i ponovljen kontakt s noktima. Stoga je pametno voditi brigu i o njihovoj čistoći:

  • operite ili dezinficirajte sav pribor kojeg koristite – to možete učiniti alkoholom ili plamenom (osim ako pribor nije plastičan!),
  • nikako nemojte dijeliti pribor za nokte s osobama koje imaju zaražene nokte,
  • također, ukoliko imate jedan ili više zaraženih noktiju, nemojte na zdravim noktima koristiti rašpice i škarice kojima ste doticali zaražene.

FungilacSET – samo jednom tjedno za lijepe nokte dok se liječe

Ako vam se svejedno dogodi gljivična infekcija noktiju, ne očajavajte. JGL, hrvatska kompanija iz Rijeke, donosi lijek FungilacSET koji ima i fungicidno i fungistatsko djelovanje, što znači da eliminira i sprječava širenje gljivica u noktu.

fungilacSET_banner

FungilacSET se nanosi samo jednom tjedno, što je velika prednost u liječenju jer se ne mora koristiti svaki dan. Također, dok traje liječenje FungilacSET-om moguće je koristiti svoj omiljeni lak u boji. Na taj način, svoj problem s gljivicama na noktima možete uspješno sakriti. Osim toga, nošenje otvorene obuće ovog ljeta neće biti nikakav problem! Pripazite samo da se prije primjene laka u boji FungilacSET ljekoviti lak za nokte prvo osuši, za što će biti dovoljno 10 minuta.

U pakiranju FungilacSET-a dolazi i 10 aplikatora koji se mogu ponovno koristiti nakon primjene lijeka, dovoljno ih je očistiti alkoholom i osušiti.

FungilacSET je dostupan bez recepta u ljekarnama diljem Hrvatske te ga za liječenje gljivičnih infekcija noktiju mogu koristiti sve odrasle osobe, a posebice sportaši, starije osobe te osobe s bolestima poput dijabetesa i psorijaze.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button