promo signPROMO ČLANAK

Koža, kosa i nokti - 21. ožujka 2023.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Pojačajte protok krvi u koži i zablistajte uz vitamin C

Vitamin C jedan je od najvažnijih esencijalnih elemenata kojeg možete unijeti u svoje tijelo. U ovom članku razlažemo važnost topikalnog vitamina C, na što trebate obratiti pozornost u svojim proizvodima za njegu kože i zašto je transdermalni C serum najbolji način za opskrbljivanje kože vitaminom C

Ops Biotics+ Vitamin C serum

Da bismo razumjeli pravu snagu i važnost vitamina C, ispitajmo kako naše tijelo funkcionira na staničnoj razini: naše tijelo je u stalnom stanju razgradnje molekula (poznato kao katabolizam) i njihove izgradnje (poznato kao anabolizam). Kad smo mladi, naše tijelo troši više vremena na izgradnju molekula nego na njihovu razgradnju. Kako starimo, to je obrnuto i naše tijelo provodi više vremena u kataboličkom stanju. Vitamin C je ključ za uključivanje stanja anabolizma, koji omogućuje našem srcu, koži, kostima, mišićima, živčanom sustavu i svim organima u našem tijelu da funkcioniraju najbolje.

Najbolji način za postizanje zaštitnih prednosti vitamina C za kožu je nanošenje izravno na kožu

S druge strane, nedostatak vitamina C može ubrzati starenje i manifestirati se u našem tijelu kao artritis, kile i blage bolesti srca. Na koži to može izgledati kao bore, tamne mrlje, sivi, beživotan ten i suhoća. Dok su to sve znakovi normalnog starenja, ti simptomi također mogu ukazivati na nedostatak vitamina C ili čak blagi subklinički skorbut. Vitamin C normalan je sastojak kože koji se nalazi u visokim količinama u dermisu i epidermisu. Iako je konzumacija vitamina C iz voća ili dodataka prehrani izvrstan način za internu antioksidacijsku zaštitu organizma, najbolji način za postizanje zaštitnih prednosti vitamina C za kožu je nanošenje izravno na kožu. Kada konzumiramo vitamin C „iznutra“, manje od 7% dolazi do kože, a gotovo ništa ne dopire do vanjskih ili epidermalnih slojeva.

Ops Biotics+ Vitamin C serum – sačinjen od izrazito stabilnog, cjelokupnog C kompleksa iz ljekovitog šipka

Iako postoji mnogo različitih molekula vitamina C koje se koriste u njezi kože, nisu sve jednako učinkovite – mnoge ne prodiru kroz površinu kože (stratum corneum) do živih stanica i počnu gubiti snagu, unutar nekoliko dana, još u bočici. Ops Biotics+ Vitamin C serum formuliran je po svim zakonima koje dobar vitamin C serum mora imati: sačinjen je od izrazito stabilnog, cjelokupnog C kompleksa iz ljekovitog šipka, pH mu je ispod 4 što omogućava vitaminu C da prodire duboko u kožu gdje počinje raditi svoju magiju. Pakiran u tamne bočice, dodatno zaštićen prirodnim antioksidansima vitaminom E, astaxanthinom, MSM-om i niacinamidom.

Pomaže kod održavanja tonusa krvnih žila te potiče cirkulaciju

Zdrava koža počinje dovoljnim protokom krvi kako bi vaše stanice mogle obavljati svoje brojne funkcije koje bi trebale. Kada vaše krvne žile ne rade ispravno, stanice vaše kože ne dobivaju kisik i hranjive tvari koje su im potrebne da ostanu zdrave i živahne. Rezultat može biti opuštenost, sivilo, dosadan izgled, fine linije i bore. I upravo tu na scenu stupa vitamin C iz kvalitetnog Ops Biotics + Vitamin C seruma koji će održavati tonus krvnih žila i potaknuti cirkulaciju (na licu se pojavljuje prolazno crvenilo i tkivo se grije). Poznato je da vitamin C pomaže u sprječavanju transepidermalnog gubitka vode i stimulira prirodne funkcije vlaženja kože kako bi pomogao u borbi protiv i ublažavanja suhoće, stvarajući čvršći, ljepši izgled i osjećaj. Da ne spominjemo dokazane moći vitamina C u borbi protiv finih linija i bora. Što možete očekivati od pravilne i kontinuirane uporabe kvalitetnog C seruma u pri tretiranju svoje kože? Ujednačen, gladak, energiziran i ravnomjeran ten, sa zdravim sjajem.

Više informacija o Ops Biotics+ Vitamin C serumu saznajte na ovom linku.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button