Zanimljivosti i savjeti - 18. prosinca 2018.
AUTOR ČLANKA - Magda Dežđek

Otkrijte koji će beauty trendovi vladati u 2019.

Beauty svijet donosi nam pregršt neočekivanih noviteta. Otkrijte trendove njege i uljepšavanja koji će obilježiti nadolazeću godinu, dozvolite si malo eksperimentiranja i pronađite svog favorita

Beauty trendovi 2019.

Maske od gline, dermo-roleri i šljokičavi make-up, trendovi koji su obilježili 2018. godinu odlaze u ropotarnicu prošlosti.

Ali, prema predviđanjima svjetskih beauty futurologa, stiže nam cijela plejada novih, osebujnih i neočekivanih kozmetičkih noviteta za njegu i uljepšavanje koje jedva čekamo isprobati!

1. Šminka koja mijenja boju

Sve je krenulo od jednog zelenog ruža koji se na usnicama transformira u ružičastu boju, a njegova konačna nijansa ovisi o pH-u kože vaših usana. Ako je vjerovati analitičarima top trendova, ovaj će se zabavni koncept uljepšavanja proširiti i na ostalu dekorativnu kozmetiku.

>>Permanentni make up: Sva lica aktualnog beauty trenda<<

2. Hrana u preparatima kosu

Tzv. superhrana već je migrirala s kuhinjskih polica u proizvode za njegu kože, a sada će svojim vrijednim nutrijentima obogatiti i one za njegu kose jer sve se više priča da tjeme treba tretirati kao produžetak kože lica pa i proizvodi za kosu sve više nalikuju tretmanima za njegu lica.

Formule takvih proizvoda baziraju se na prirodnim, „jestivim“ sastojcima – onim bogatim antioksidansima – koji štite vlasi od štetnih vanjskih utjecaja, gradskih onečišćenja i UV zraka.

3. C-ljepota umjesto K-ljepote

Pretpostavlja se da će popularnost korejske kozmetike koja posljednjih godina diktira svjetske trendove njege i uljepšavanja, svrgnuti s trona kozmetika iz Kine, trenutno jednog od brzorastućih tržišta u svijetu.

Za razliku od „svjetlucavih“ seruma za posvjetljivanje kože i neodoljivo slatkih pakiranja južnokorejske kozmetike, ona iz Kine je profinjenija i oslanja se na stoljećima stara znanja iz tradicionalne kineske medicine bazirane na holističkom i prirodnom pristupu.

4. Dehidrirana kozmetika

Razmišljajući u pravcu ekološkije i održivije budućnosti, kozmetički brendovi istražuju razne načine smanjenja, pa čak i potpunog uklanjanja vode, ne samo iz kozmetičkih proizvoda već iz cjelokupnog procesa proizvodnje.

Tako možemo očekivati šampone u prahu koji se „aktiviraju“ u doticaju s vodom, pa čak i pedikerske tretmane bez vode čiji zagovornici tvrde da su više higijenski jer su lišeni vode koja pogoduje razvoju bakterija.

5. Njega intimnog područja bez tabua

Kozmetička industrija prekida tabu koji obavija njegu vaginalnog područja, posebice nakon depilacije  ili brijanja, stavljajući vaginalno zdravlje (i ljepotu) u prvi plan. Za njegu tog dijela tijela sve je veća paleta proizvoda na bazi biljnih ulja, koji su formulirani za hidrataciju i njegu osjetljivog pubičnog područja, prevenciju urastanja stidnih dlačica i njihovo omekšavanje.

6. Konturiranje lica hijaluronom

U centru pomlađivanja više nisu samo linije i bore. Fokus se pomiče na pomlađivanje kontura čitavog lica, nadomještajući izgubljeni volumen, poboljšavajući teksturu i kvalitetu kože.

Dermo-kozmetički tretmani filerima ili „punjačima“ na bazi hijaluronske kiseline za konturiranje lica postaju sve popularniji, a ako se bojite igala, rastuća je ponuda proizvoda s molekulama hijalurona različitih veličina (kako bi prodrle i u dublje slojeve kože, ne u samo površinske). Nove formule djeluju kao da ste pumpom napuhali „luftić“: koža je revitalizirana, zaglađena i manje opuštena.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button