promo signPROMO ČLANAK

Koža, kosa i nokti - 8. studenoga 2022.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Kako se pobrinuti za svoju kožu prije zime

Iako su nas topliji mjeseci napunili energijom, bezbrižni dani puni sunca, mora ili klora djelovali su naporno na našu kožu. Zato je tijekom jeseni važno njegovati kožu kako bismo je pripremili za nadolazeću zimu. Skupili smo pet savjeta za obnovu kože pomoću kojih je možemo ponovo učiniti lijepom i sjajnom.

Merz Spezial dražeje s vitaminima i mineralima

1. Čišćenje

Prvi korak prema svježoj i lijepoj koži je temeljito čišćenje i odčepljivanje pora. Budući da je naša koža iscrpljena brojnim čimbenicima kojima je bila izložena tijekom toplijih mjeseci, moramo koristiti blaže proizvode koji dodatno ne opterećuju kožu. Za temeljitije čišćenje, osim redovitog čišćenja kože, u svoju rutinu možemo uvrstiti i korištenje maski za čišćenje.

2. Piling

Kada se koža obnavlja, stvaraju se nove stanice kože, a stare se skupljaju na površini kože i polako uklanjaju. Nakon ljeta obično imamo više mrtvih stanica, što može utjecati na suh i iscrpljen izgled kože. Kako bismo ubrzali uklanjanje starih stanica, koristimo piling koji mehanički uklanja odumrle stanice, potičući cirkulaciju krvi i ubrzavajući obnovu kože. Kada se riješimo mrtvih stanica, koža postaje propusnija, a time i bolje hidratizirana.

3. Vlaženje i obnavljanje

Za zaštitu kože važno je da je dovoljno vlažna. Ako je koža suha, njena zaštitna funkcija je oslabljena i lakše su moguće razne infekcije ili ozljede. Hidratacija kože održava se dovoljnim unosom tekućine u organizam i korištenjem hidratantnih krema. Važnu ulogu u održavanju odgovarajuće vlažnosti imaju kolagen i hijaluron, sastojci kože koji vežu velike količine vode i tako koži daju zategnut i blistav izgled. Sunčeve zrake kojima smo izloženi tijekom toplijih mjeseci smanjuju količinu kolagena i hijalurona koji, uz ostale vanjske čimbenike poput soli i vjetra, dodatno isušuju kožu. Nakon ljeta i toplije jeseni kožu moramo više hidratizirati kako bi ostala elastična i čvrsta.

4. Vitamini i minerali

Kako bi se koža temeljito obnovila i osvježila, nije dovoljno njegovati je samo izvana. Za blistavu i zdravu kožu važan je i adekvatan unos potrebnih nutrijenata. Puno vitamina i minerala možemo dobiti uravnoteženom prehranom koja sadrži mnogo povrća i voća. A za još ljepšu kožu preporučujemo dodatke prehrani s odabranim vitaminima i mineralima. Naša je preporuka Merz Spezial dražeje s vitaminima i mineralima koji održavaju zdravlje kože, kose i noktiju iznutra.

5. Koža koja blista

Koža koja je dovoljno hidratizirana i nahranjena vitaminima i mineralima djelovat će svježe. Izgled kože dodatno ćemo poboljšati njegom koja uključuje sastojke koji potiču proizvodnju kolagena. Kolagen čini vašu kožu elastičnom i zaglađuje bore na licu. Merz Spezial dražeje sadrže vitamin C koji ima važnu ulogu u proizvodnji kolagena.

Više korisnih savjeta o njezi kože, noktiju i kose potražite na ovom linku.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button