Koža, kosa i nokti - 6. rujna 2018.
AUTOR ČLANKA - Magda Dežđek

Japansko iscrtavanje obrva: Sve što trebate znati o hit tretmanu

Zaboravite na šminkanje obrva! Zahvaljujući polutrajnoj japanskoj metodi crtanja obrva koja je hit u cijelom svijetu, vaš će luk biti postojan i u bazenu i u sauni– i to barem godinu dana!

obrve, kozmetika

Obrve su tijekom stoljeća prošle dugačko i čudnovato putovanje. Iako je današnja definicija savršenih obrva par gustih, pincetom nedodirnutih lukova, poput onih manekenke Care Delevingne, nije uvijek sve bilo tako prirodno.

Doba 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća obilježile su ultra tanke obrve, da bi se narednih dekada popunile i izvile u visok luk. U 60-ima su mahom bile potpuno čupane ili brijane a zatim bojane, da bi se u 70-ima u trend vratile prirodne obrve u stilu glumice Lauren Hutton. Obrve nastavljaju “rasti” i tijekom 80-ih, s predvodnicom Madonnom, u stilu – što gušće to bolje, dok smo od 90-ih svjedoci najrazličitijih oblika obrva.

Neposredno nakon tretmana obrve će biti guste, i puno tamnije od finalnog rezultata. Konačni rezultat vidljiv je nakon tjedan dana

Japanska metoda iscrtavanja obrva ili microblading

Oni koji su nekada, da bi bili u trendu, revno čupali obrve u tanku liniju danas posežu za brojnim kozmetičkim tretmanima kako bi ponovno imali obrve koje stavljaju naglasak na oči. Ako ste i vi godinama održavali oblik mladog polumjeseca, pripremite se za dugotrajno i strpljivo puštanje. Ali ako pak nemate strpljenja, i za vas postoji rješenje – tzv. japansko iscrtavanje obrva. Ova popularna metoda polupermamentnog šminkanja potječe iz Japana i Kine gdje su žene običavale same sebi iscrtavati obrve nožićima i iglicama. Međutim, radi čestih infekcija ova je praksa prekinuta, ali je inspirirala Japance na patentiranje spomenute tehnike.

Japanska metoda iscrtavanje obrva, poznata i kao microblading, daje predivan prirodan izgled svima kojima su obrve pretanke ili nedovoljno guste jer se svaka dlačica, pojedinačno, ručno “crta” i to upravo tamo gdje nedostaje prirodna. Prednost ovog tretmana je i njegova postojanost i trajnost – čak i na plaži, u teretani ili u sauni. Može trajati od jedne do dvije godine, a ponajviše ovisi o vašem stilu života (npr. kupanje u bazenu, sunčanje, solarij, kozmetika) ali i o tipu kože.

Postupak iscrtavanja obrva japanskom tehnikom:

1. Probno crtanje
Nakon inicijalnog dogovora o željenom izgledu, kozmetičarka olovkom iscrtava probnu formu obrva kako bi se kreirao idealan oblik za vaš oblik lica. Simetrija obrva se izračunava aparatom u stanju mirovanja. Zatim se, prema boji vašeg tena i prirodnoj nijansi obrva miješa boja. Cijeli postupak traje oko sat vremena, s tim da samo nanošenje pigmenta traje vrlo kratko, a najviše se vremena posvećuje upravo probnom crtanju oblika.

2. Crtanje pigmentima
Microblading tehnika nije jako bolna, osjećaj je sličan čupanju obrva ali se na kožu, prije postupka, ako ste jako osjetljivi može nanijeti topička anestezija. Obrve se iscrtavaju instrumentom nalik nožiću koji na sebi ima sitne iglice. Nožić se umače u hipoalergenu i testiranu mineralnu boju a unos pigmenta u kožu mora biti vrlo plitak, tako da ne bi smjelo biti ni krvarenja niti natečenosti. Nakon iscrtavanja, cijele se obrve premažu bojom koja djeluje 15 minuta. Po potrebi, nanosi se novi sloj boje. Vrlo je malo ljudi osjetljivo ili alergično na boju ali ako imate hiperosjetljivu kožu, popričajte s kozmetičarkom. Neposredno nakon tretmana obrve će biti guste, i puno tamnije od finalnog rezultata. Konačni rezultat vidljiv je nakon tjedan dana, možete očekivati 20-30 posto smanjenja intenziteta boje, gustoće i debljine.

>>O dugačkim i gustim trepavicama sve žene sanjaju, no teško povjeruju da je san možda i moguće ostvariti. Pokušajte!<<

3.Njega nakon tretmana
Nakon samog tretmana potrebno je obrve parti sapunom i vodom te njegovati posebnom kremom, 2-3 puta dnevno (ovisno o tipu kože) sljedećih tjedan dana. Prvih tjedan do deset dana ne preporučuje se sunčanje, kupanje, solarij, sauna. Proces blagog perutanja je neizostavan i počinje četvrtog a završava se sedmog dana od tretmana. Nakon tri do četiri tjedna, po potrebi, radi se prva korekcija. Preporučuje se obaviti dvije do tri korekcije unutar šest mjeseci, dok će kod problematične, masne ili seboreične kože osvježavanje boje biti potrebno raditi nešto češće.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button