Koronavirus - 21. listopada 2020.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

UNICEF-ov zanimljiv crtić pomaže u razumijevanju mjera prevencije

Međunarodni fond za djecu UNICEF koji već 70 godina predano radi na zaštiti prava djece, intenzivno ulaže napore u edukaciju odraslih i mališana o koronavirusu

UNICEF edukativni crtic koronavirus

Pandemija novog koronavirusa u velikoj je mjeri promijenila naš život, pa tako i svakodnevne navike. Od nas se traži odgovorno ponašanje te se očekuje da tome podučimo i našu djecu. S druge strane, ako ste uznemireni zbog cjelokupne situacije vezane uz COVID-19, prirodno je da i djeca osjećaju da nešto nije u redu, čak i ako ih s tom temom niste izravno opterećivali.

S djecom treba otvoreno razgovarati

Stručnjaci su još u ožujku upozoravali na psihološke posljedice pandemije na djecu koja mogu postati zabrinuta, tjeskobna, žalosna i pod stresom. Stoga su isticali potrebu otvorenog razgovora, što mnogim roditeljima nije jednostavno. S ciljem da im olakša taj zahtjevan zadatak, UNICEF je već tada objavio Vodič za razgovor o koronavirusu te slikovnicu za pomoć u komunikaciji s najmlađima.

Otvoren razgovor s vašom djecom može im pomoći da razumiju situaciju pa čak i daju pozitivan doprinos za druge, savjetuje UNICEF.

Zabavan crtić o zaštiti od zločestih virusa

Ovih su dana otišli korak dalje te objavili i zanimljiv edukativan crtani film o važnosti osnovnih mjera prevencije, prvenstveno nošenja maski. Vjerujemo da će crtić u trajanju tek nešto duljem od minute, biti podjednako zabavan i vama, pogledajte i uvjerite se.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button