Zanimljivosti i savjeti - 14. rujna 2023.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Uključite se u Trkački kamp START i podržite kampanju #vrijemejezanovikorak

U subotu, 16. rujna 2023. održava se tradicionalno događanje Trkački kamp START. Cilj događanja je podrška osobama s amputacijom kroz mogućnost probe raznih pomagala, školu trčanja i vođene treninge pod palicom našeg poznatog kondicijskog trenera Maria Mlinarića

trkački kamp START

Osobe s amputacijom udova u Hrvatskoj imaju najniži standard proteza i individualiziranih kolica u EU i široj regiji, a standard pomagala koji definira HZZO nije se mijenjao već 25 godina unatoč dugogodišnjim i brojnim apelima osoba s invaliditetom, zbog čega je Udruga osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) pokrenula kampanju pod nazivom #vrijemejezanovikorak.

Finale kampanje je Trkački kamp START koji će se održati u subotu, 16. rujna 2023. godine s početkom u 10:30 sati na košarkaškom igralištu kod restorana Lido na Jarunu.

Podrška medija, poznatih osoba i sportaša

Trkački kamp START omogućit će osobama s amputacijom da uz pomoć suvremenih sportskih ortopedskih pomagala aktivno sudjeluju u tjelovježbi. Svake godine trening vodi poznati kondicijski trener Mario Mlinarić, a projekt je realiziran uz financijsku podršku sponzora (Ottobock, Bauerfeind, Ossur, MOOR, Grad Zagreb).

U kampanji #vrijemejezanovikorak sudjelovali su članovi udruge, mediji, poznate osobe i sportaši, a sve s ciljem podizanja svijesti javnosti o problemima s kojima se suočavaju osobe s amputacijom i javnog apela prema HZZO-u da konačno podigne standard pomagala na kojem su umjesto tehnološki naprednih, proteze standarda sredine prošlog stoljeća.

Svoj dolazak možete potvrditi na e-mail [email protected] do petka, 15. rujna.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button