Zanimljivosti i savjeti - 30. studenoga 2020.
AUTOR ČLANKA - Redakcija, ADIVA Plus sadržaj

Što je #IspodPovršine otkriva kampanja Hrvatskog psihijatrijskog društva

Depresija može pogoditi svakoga, to nije znak slabosti, a riječ je o izlječivoj bolesti čije rano otkrivanje i terapija skraćuju oporavak s 2 godine na samo 2 mjeseca

#IspodPovrsine kampanja Hrvatskog psihijatrijskog drustva depresija

Čak 1 od 10 osoba u Hrvatskoj pati od depresije, pokazuju istraživanja, međutim rijetki ju prepoznaju. Kako bi osvijestili javnost o problemu depresije i potaknuli oboljele na liječenje. Hrvatsko psihijatrijsko društvo pokrenulo je kampanju #IspodPovršine.

Bujica emocija ispod površine sabranosti

Kreativni koncept kampanje, koju je zajedno s produkcijom napravila agencija Bruketa&Žinić&Grey, temelji se na činjenici da osobe koje pate od depresije to često uspješno skrivaju od okoline, trudeći se živjeti kao da bolesti nema, što može dovesti do sve težih posljedica po zdravlje. Depresivne osobe samo su naizgled sabrane, dok ispod površine skrivaju bujicu teških emocija.

Kampanja promovira mrežne stranice ispodpovrsine.hr putem kojih je moguće potražiti pomoć za sebe i svoje bližnje. Rano otkrivanje i terapija skraćuju oporavak s 2 godine na samo 2 mjeseca.

teska vremena kriza koronavirus pozitivne promjene

Iskustvo traume: kako se nositi s teškim i kriznim situacijama

Ima li u teškim vremenima i nečeg dobrog,mogu li nas učiniti boljima? Psihičke rane mogu zarasti a itekako su...

SAZNAJTE VIŠE

Nositelji i pokrovitelji projekta

Uz Hrvatsko psihijatrijsko društvo kao nositelja, kampanja je realizirana uz pomoć brojnih drugih institucija i organizacija: Hrvatsko društvo za afektivne poremećaje HLZ, Hrvatsko društvo za neurostimulaciju mozga HLZ, Udruga “Zajedno”, Klinike psihijatrijske ustanove i odjeli psihijatrije RH. Pokrovitelji su Hrvatski liječnički zbor, Hrvatska liječnička komora i Grad Zagreb.

Dodatne informacije o ovoj kampanji, a i o tome gdje zatražiti pomoć za sebe ili bližnje možete pronaći na adresi ispodpovršine.hr.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button